Elkészült a Palócring, Magyarország leghosszabb gokartpályája

Forrás: MTI

 2021. augusztus 28. 11:01

Átadták pénteken Balassagyarmat mellett Magyarország leghosszabb gokartpályáját, a frissen elkészült Palócringet, melyen nemzetközi versenyek rendezésére is lesz lehetőség. Az 1,2 kilometeres pálya a nagyközönségnek egy ingyenesen látogatható rendezvénysorozattal nyitja meg kapuit.

Az ünnepélyes átadón elhangzott, alig egy év alatt valósult meg az a terv, amely alapján megépítették az 1,2 kilométer hosszú aszfaltcsíkot.

Az átadáson Weingartner Balázs, a Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. (HUMDA) elnök-vezérigazgatója elmondta, a gokartozás az autóversenyzés olyan előszobája, amely a szélesebb közönség számára is elérhető, a HUMDA egyik célja pedig az, hogy felkutassa a jövő autó- és motorversenyzőit.

"Ahhoz, hogy tíz év múlva rangos versenysorozatokban magyar versenyzőnek szurkolhassunk, most kell elvégezni a tehetségkutató munkát. Minél többen gokartoznak és azt minél több helyen tehetik meg az országban, akár itt a Palócringen, annál nagyobb az esély arra, hogy ez a munka sikerrel járjon" - jelentette ki az elnök-vezérigazgató.

palocring

Az 1,2 kilométeres pálya ezen a hétvégén egy háromnapos, ingyenes fesztivállal nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt

Fotó: Palócring

Weingartner Balázs hozzátette, az ilyen fejlesztések nemcsak az autósportnak, hanem a szorosan hozzá fűződő területeknek, a közlekedésbiztonságnak és az autóiparnak is hasznosak hosszú távon. Az elnök-vezérigazgató hangsúlyozta, az elektromos gokartozás - melyre szintén van lehetőség a Palócringen - "nagyon fontos a HUMDA számára", a szervezet ugyanis jövő hétfőn indítja el Junior Gokart Challenge elnevezésű programsorozatát, melynek során szimulátorokon és elektromos gokartokon mérethetik meg magukat az érdeklődők.

A Palócring a beruházó Drégely és Környéke Egyesület tervének első üteme, a folytatásban pedig a nemzetközi versenyek megrendezéséhez szükséges kiszolgáló létesítményeket is megépítik, ezek várhatóan 2022-ben készülnek el.

A nyitást egy háromnapos, ingyenes fesztivállal kötötték össze. Szombaton a rimóci és a nógrádi hagyományőrző csoport szereplésén kívül bemutatkoznak a palócföldi gasztronómia különlegességei, míg 21 órától az Edda lesz a sztárvendég. Vasárnap a könnyűzenei programokon túlmenően a média képviselőinek is szerveznek gokartfutamot. A műsort az R-Go fellépése zárja.