Elkezdődött a Budapesti Tavaszi Vásár

Forrás: turizmus.com

 2023. március 27. 09:45

Színes zenei programokkal, kézműves vásárral, tojásmúzeummal és nosztalgia körhintával érkezett a tavasz március 24-én pénteken a 150 éves Budapestre, a Városháza parkba és a Deák térre.

A tavaszi színekbe öltöző Városháza parkban és a Deák Ferenc téren március 24-én, péntek délelőtt kezdődött a Budapesti Tavaszi Vásár, ahol a látogatók válogathatnak az egyedi kézműves termékekből, végigkóstolhatják a közelgő húsvéti ünnepek ihlette ételkínálatot, de gyermekprogramok és koncertek is várják az érdeklődőket egészen április 16-ig. Budapest Kártyával mind a vendéglátós, mind a kézműves standoknál 10 százalék kedvezményt kapnak a vásárlók a termékek árából.

tavaszi vasar

A Tavaszi Vásár egészen április 16-ig várja az érdeklődőket

Fotó: Budapest Brand

A vásár teljes időtartama alatt megtekinthető a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum kiállítása, mely külön a Tavaszi Vásárra összeválogatott gyűjteményét mutatja be. Gyönyörködhetünk a különböző technikákkal készült, változatos népművészeti motívumokkal díszített apró dísztárgyakban.

A gyermekeket a nosztalgia körhinta várja, hétvégenként pedig igazi húsvéti faluvá változik a vásár, ahol az ünnepkörhöz kapcsolódó családi programok, gyermekjátékok és kézműves foglalkozások, valamint utcazenészek kínálnak közös szórakozást és kikapcsolódást kicsiknek, nagyoknak egyaránt.