Elkezdődött a Bükki Csillagda építése

Forrás: turizmus.com

 2020. április 23. 16:36

Elkezdődött a répáshutai Bükki Csillagda építése. Párhuzamosan már a kiállítási tartalmak is készülnek, így jó esély van arra, hogy 2021 második felében átadhassák a nagyközönségnek a Bükki Nemzeti Park új attrakcióját.

A Bükki Csillagda megépítéséről 2017 decemberében született kormányhatározat. A munka első ütemében az adminisztratív feladatok (pl. közbeszerzések) mellett a kiállítások szakmai tervezésére fektették a hangsúlyt. A munka látványosabb részeként elindult az építkezés.

Az épülő Bükki Csillagda Közép-Európában is egyedülálló attrakció lesz

Fotó: Bükki Nemzeti Park

A Bükki Nemzeti Park – mely egyben Bükki Csillagoségbolt-park is – kiváló lehetőségeket nyújt a csillagászati megfigyelésekhez. A Bükki Csillagda Közép-Európában is egyedülálló attrakció lesz, melynek eredményeképp mérhetően javulnak az égbolt, mint kulturális és természeti örökségünk bemutathatóságának feltételei.

A tudomány – élmény – interakció hármasának központba állításával nappal és éjszaka is olyan egyedülálló élményben részesülnek a látogatók, amely hazánkban csak itt lesz elérhető.

Az interaktív, több generációt egyszerre megszólítani képes létesítmény szórakoztatva vezeti majd be a látogatókat a csillagos égbolt csodáiba, közel 700 négyzetméter alapterületen.