Elkezdődött a Gemenc Játszópark és Sportpálya építése

Forrás: turizmus.com

 2019. július 11. 15:38

A bajai fejlesztés fő célja, hogy az ide látogató gyermekek, fiatalok, családok számára lehetőséget kínáljon aktív szabadidős tevékenységre.

Fontos cél az is, hogy az új játszópark a természet megismerésére, szeretetére interaktívan módon, játszva tanítson. A kivitelezés részeként a fejlesztéssel érintett terület délkeleti részén található, leromlott állagú kerékpárpálya is kibővül, megújul, hogy a sportolásra vágyó fiatalok is lehetőséget kapjanak a testmozgásra.

Az ide látogató gyermekek, fiatalok, családok lehetőséget kapnak az aktív szabadidős tevékenységre

Fotó: Gemenc Zrt./Kovács Tamás

A projekt Gemenc szimbólumainak, értékeinek, jellegzetességeinek, illetve a Pörbölyi Ökoturisztikai Központ sajátos motívumainak felhasználásával emeli be Gemencet Baja szívébe, mint a város környékének egyik legkiemelkedőbb és legtöbbet látogatott természeti látványosságát.

Az új kulturális és közösségi tér fejlesztése 24,35 millió forint összegben az Európai Unió vissza nem térítendő támogatásával,  a magyar állam társfinanszírozásával a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Fercsák Róbert, Baja polgármestere kiemelt támogatásáról biztosította a projektet, hiszen az idei esztendőre meghirdetett „Fiatalok Éve” kezdeményezés fontos eleme a játszótér modernizálása.