Elkezdődött a Lidó strand fejlesztése Vonyarcvashegyen

Forrás: turizmus.com

 2017. október 03. 09:39

Sikeresen pályázott Vonyarcvashegy, így a méltán kedvelt, már eddig is több díjat és elismerést elnyerő Lido strandot a Magyar Turisztikai ügynökség által kiírt, önerőt nem igénylő pályázatból 50,5 millió forint értékben még tovább fejleszthetik.

Az önkormányzat költségvetését nem terhelő beruházás során a strandhoz méltó színvonalú sétány építése kezdődik, mellyel a régi aszfalttal burkolt felület kerül lecserélésre, továbbá napozó stégrendszer, zárható kerékpártároló, valamint gyermekpancsoló is kialakításra kerül.

Emellett a strandi beléptető rendszer korszerűsítésére és modernizálására is megkezdődik, mely nagyban segíti a várakozási idő lecsökkentését, valamint plusz lehetőséget biztosít az online jegymegvásárlásra és a szállásadók részére is megteremti a strandi belépőjegyek értékesítését.


A zárható kerékpártároló kialakítása sportos strandként meghatározó jelentőségű, mivel a strand közvetlenül a Balatoni Bringa körút mellett fekszik, ezáltal a kerékpáros turizmus kedvelői biztonságban tudhatják sporteszközeiket. Az aktív kikapcsolódásra vágyók kipróbálhatják a túra kenukat, mellyel tovább növekedik a sportolási lehetőségek köre strandon.

A munkálatok várható befejezése 2017. október 31. A következő nyáron a  strand már megújulva várja a helyieket és az ide látogató vendégeket.


További információ. www.lidostrand.hu