Tízmilliárd forintból duplájára bővítik a makói fürdőt

Forrás: MTI/turizmus.com

 2021. július 18. 12:32

Elkezdődött a makói termálfürdő bővítése, a hozzá kapcsolódó munkálatokkal együtt mintegy 10 milliárd forintos beruházás hosszú időre meghatározza a város gazdaságának fejlődését.

A Makovecz Imre elképzelései és a Makona Tervező Iroda tervei alapján elkészülő beruházás megduplázza a mai fürdő kapacitását.

A több mint 3200 négyzetméteres alapterületen megvalósuló fejlesztés során családi és élményzóna, három fedett csúszdával ellátott csúszdatorony, valamint napozóteraszos nyári öltöző épül, és kialakítanak egy 220 négyzetméteres külső termálmedencét. Egy hideg- és egy melegvizes kúttal bővítik a fürdő vízbázisát is.

makofurdo

A beruházás megduplázza a mai fürdő kapacitását

Fotó: hagymatikum.hu

A 9,2 milliárd forintos kormányzati támogatással megvalósuló fejlesztés kivitelezője a székesfehérvári székhelyű Fehérép Kft.

A több fázisban megvalósuló, több mint másfél éves beruházás során a fürdő – egy kültéri élménymedence kivételével – zavartalanul üzemel.
Makó történetének legnagyobb beruházása sokévnyi előkészítő munka után a nyár elején indulhatott el. Első lépésként az elsősorban földmunkákat végző kivitelező a közművek kiváltását végzi el.

A beruházáshoz kapcsolódva a kormány a fürdő környezetének fejlesztésére további 1,051 milliárd forint támogatást biztosít.

A fejlesztésért felelős kormánybiztos és egyben a térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő Lázár János (Fidesz) kifejtette, a következő száz évben nem lehet kérdés, hogy Makó jövője a turizmusról, a vendéglátásról szól majd, és a város a térség, sőt az ország egyik meghatározó idegenforgalmi célpontjává válik. Amikor a fürdő elkezdett épülni, öt szálláshely volt a városban, ma 77 vállalkozás foglalkozik szállásadással, vendéglátással. A most induló fejlesztés pedig ezeket a kapacitásokat tovább emeli, újabb lehetőségeket biztosít a helyi vállalkozásoknak – tette hozzá a kormánybiztos.