Elkezdődött a nyíregyházi Tófürdő rekonstrukciója

Forrás: MTI

 2019. március 12. 15:19

A közel százéves, természetes sóstói fürdőhely mintegy 260 millió forintból, nagyrészt uniós és hazai forrásból újul meg.

Podlovics Roland, a fürdőt üzemeltető Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója a március 12-i sajtóbejáráson elmondta, a rekonstrukció során elvégzik a fürdőhely fogadó- és szolgáltató épületének rekonstrukcióját, központi vizesblokk és ötszáz vállfás öltöző épül, a fürdőzőket új csúszdák várják, kényelmüket napozó stég szolgálja majd. Felújítják a kerítéseket, rendezik a vízparti területeket és zöldfelületeket, ingyenes wifit létesítenek, a térkövezett sétányokon kívül homokos plázst alakítanak ki.

A homokos Tisza-fövennyel rendelkező, a Sóstói-tó déli részén elterülő Tófürdőben egy meleg vizű gyógymedence, illetve egy csúszdával és vízi gombával kialakított gyermekmedence is várja a strandolókat. Az igen kedvelt, kétezer négyzetméter alapterületű fürdőhely egyszerre több mint 1300 vendéget fogadhat.

A felújítás alatt álló nyíregyházi Tófürdő

Fotó: MTI/Balázs Attila

A beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében elnyert, mintegy 220 millió forintos vissza nem térítendő támogatásból, valamint az önkormányzat önerejéből valósul meg. A felújított Tófürdő várhatóan július környékén nyitja meg kapuit a vendégek előtt.

Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere elmondta, az önkormányzat folyamatosan fejleszti Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőt, nyáron átadják az új négycsillagos sóstói szállodát is.