Kétszintes szaunavilágot építenek a Zalakarosi Fürdőben

Forrás: turizmus.com

 2019. május 27. 14:04

Letették az új Szaunavilág alapkövét a Zalakarosi fürdőben, ahol a Gyógycentrum rekonstrukciója után is folytatódnak a fejlesztések.

A tervek szerint 2019 végére birtokba vehetik a vendégek a kétszintes Szaunavilágot, ahol a fókuszban a pihenés, a wellness, a relaxáció, a kikapcsolódás állnak. Ilyen részlege eddig nem volt a Zalakarosi Fürdőnek – mondta el Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő Zrt. vezérigazgatója.

A kétszintes Szaunavilág közel 200 fő befogadására lesz alkalmas, az emeleten gőzkabin, aroma bioszauna, élményzuhanyok kapnak helyet és egy infra pihenőteret alakítanak ki. Az épület alsó szintjén egy nagy, 40 férőhelyes szauna épül, ahol szauna ceremóniákat tartanak majd, valamint hideg és melegvizes merülőmedencék, jacuzzi, fűtött padok és hangulatos pihenőterek is létesülnek. Az udvarban helyet kap majd egy tágas rönkszauna is, amely szintén alkalmas lesz szaunaprogramok tartására.

A Szaunavilág látványterve

Fotó: Zalakarosi Fürdő

A beruházás elkészülését követően átalakul a belépőjegyrendszer is, a Zalakarosi Fürdő vendégei részére elérhető lesz egy „all inclusive”, minden szolgáltatást magában foglaló belépőjegy típus is. A szaunaceremóniák, szervezett programok regisztrációhoz kötöttek lesznek, és külön jegy megváltásával vehetők igénybe.

A beruházás összértéke 300 millió forint, amelyből a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretein belül vissza nem térítendő nettó 100 millió forint támogatást nyert el Zalakarosi Fürdő Zrt., a fennmaradó részt saját forrásból finanszírozza.

Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő Zrt. vezérigazgatója a Szaunavilág alapkőletételén

Fotó: Zalakrosi Fürdő

A Zalakarosi Fürdő Zrt. hosszú távú stratégiájának része a magas színvonalú minőségi szolgáltatások nyújtása és a fenntarthatóság. A beruházás az országos viszonylatban is jelentős feladatnak számító szezonalitás oldását segíti elő, viszonylag nagy kapacitású beltéri attrakcióként.

A Zalakarosi Fürdő hétéves stratégiai terve alapján zajlik a termék- és attrakciófejlesztés,  a második ütem fejlesztései a fentiekre épülnek. A tervek között szerepel a tetőteraszon egy panoráma medence kialakítása, élménymedence, kerti szaunaház, kerti jacuzzi és sok más kényelmet és a szaunázás élményét fokozó wellnesselem.