Elkezdődött a termelői piac megújítása Hévízen

Forrás: turizmus.com

 2020. november 12. 13:21

Elindult a hévízi termelői piac megújítását szolgáló projekt. Mintegy 271,5 millió forint európai uniós támogatás segítségével a piac meglévő épülete korszerűsödik, valamint egy új pavilon kialakításával az árusok és az ide érkező vendégek a mai kor elvárásainak megfelelő teret kapnak.

Zöldfelületek kialakításával új közösségi tér jön létre, így a város kapujaként szolgáló piac tetszetős külsővel fogadja a vásárlókat – tájékoztatta szerkesztőségünket Hévíz Város Önkormányzata.

Mint írják, a nagy parkoló közvetlen szomszédságában évek óta töretlen sikerrel működik a hévízi termelői piac, ahol a környékbeli kézművesek, őstermelők, gazdálkodók árulják termékeiket. Hévíz termelői piacának népszerűségét a kiváló minőségű áruinak köszönheti.


Hévíz termelői piacának népszerűségét a kiváló minőségű áruinak köszönheti

Fotó: 123rf.com

A fejlesztés célja a piaci körülmények javítása, mind a megjelenés, mind a környezetrendezés tekintetében. A korszerűsítés és a városképhez illeszkedés megvalósítása a vásárlók – zömében Hévízen és közvetlen környékén megszálló, a gyógyhely szolgáltatásait igénybe vevők és helyi lakosok – számára is jelentős elégedettség növekedést eredményez, az igényes piaci környezet kialakítása a kereskedelemnek kedvez.

A projekt keretében a piac kapacitásai megnőnek, egyrészt a terület rendezésével, másrészt a már jelenlévő árusok számára is rendezettebb körülményeket, jobb feltételeket biztosítanak.

A közösségi terek kialakításával a piac zárva tartása esetén is használható terület alakul ki. A beruházással így hosszútávon biztosítható a helyi termelők megélhetését jelentő piac működése, a hazai és külföldi kereslet fenntartása.

„A Hévízi termelői piac megújítása a hagyományok jegyében” című projekt keretében egy új, többfunkciós használatot lehetővé tevő tér jön létre a városban, amely szervesen kapcsolódik a korábbi, belváros kialakítását célzó fejlesztésekhez és Hévíz város megújuló fejlesztéseihez.

A kivitelezési munkálatok megkezdődtek, a munkaterület átadása 2020. november 6-án megtörtént. A projektről bővebb információt a www.onkormanyzat.heviz.hu oldalon olvashatnak.