Elmarad a pesti alsó rakpart és a Lánchíd megnyitása a hosszú hétvégén

Forrás: turizmus.com

 2021. március 12. 14:53

Az Országos Operatív Törzs vezetője felvetésének megfelelően a március 13–15-ei hosszú hétvégén elmarad a pesti alsó rakpart és a Lánchíd megnyitása – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

A főváros, figyelemmel az elmúlt hetek tapasztalataira – amikor a budapesti köztereken és közparkokban a járványügyi védekezés szempontjából is kritikus mennyiségű ember töltötte szabadidejét –, növelni kívánta az igénybe vehető közterületek számát azzal, hogy megnyitja a gyalogos és a kerékpáros forgalom előtt a pesti alsó rakpartot, és a március 17-én kezdődő felújítás előtt utoljára a Lánchidat – írta a Főpolgármesteri Hivatal közleményében.

Most azonban úgy tartják helyesnek, hogy eleget tesznek a járványügyi védekezést irányító operatív törzs ajánlásának, ezért Pintér Sándor belügyminiszter kezdeményezésének megfelelően, a pesti alsó rakpart és a Lánchíd megnyitása a gyalogosok és a kerékpárosok számára elmarad, azon továbbra is csak az autósforgalom közlekedhet.

Tavaly májustól október végéig minden hétvégén a gyalogosoké és kerékpárosoké volt a pesti alsó rakpart. Egyelőre elmarad a folytatás

Fotó: MTI / Mónus Márton

A közlemény szerint a megnyitás kapcsán tervezett programelemeket a Fővárosi Önkormányzat részben online formában, részben későbbi időpontban valósítja meg.