Elmaradt a látogatócsúcs, Gerendai búcsúzik a Szigettől

Forrás: turizmus.com

 2017. augusztus 16. 11:12

Százhárom országból jöttek látogatók, köztük hollywoodi sztárok, összesen 452 ezren szórakoztak a jubileumi Sziget fesztiválon, amellyel Gerendai Károly elbúcsúzott mint főszervező.

"Vízválasztó volt a 25. fesztivál a Sziget életében" – meséli Kádár Tamás, a Sziget cégvezetője, aki Gerendai Károly alapítótól vette át a stafétabotot, s ha úgy tetszik, az ő vezetésével fut neki a Sziget a következő 25 évnek.

"Lezárult egy korszak, amelyben felépítettünk egy egyedi, trendi, multikulturális fesztivált, ami speciális feelingjével, kulturális sokszínűségével, egyedi programjaival, a szolgáltatásainak minőségével és nem utolsó sorban látványos megjelenésével tűnt ki a nemzetközi paletta többi fesztiváljai körül. Mára a Sziget olyan példaértékű fesztivál lett, aminek a receptjét sokan átvették, emiatt nekünk is változnunk kell, hogy ne egyek legyünk a sok hasonló közt" – mondta a cégvezető, aki ígéri, jövőre már komoly jelei lesznek a megújulásnak.

Utolsó nap a 25. Szigeten

Fotó: MTI / Mohai Balázs

Egyelőre azonban búcsúzzunk el a 25. jubileumi bulitól, ami ugyan elmaradt a tavalyi, kimagasló rekordtól, így is több mint 450 ezer szigetelőt vonzott, két nap is ki kellett tenni a "megtelt" táblát. Kádár szerint a látogatók visszaesése abból is adódik, hogy ma már többen "klónozzák" a Szigetet, ami elszippant vendégeket, "bár kétségtelen, hogy a line-up terén sem volt idén nagy szerencsénk" – tette hozzá Kádár, aki szerint ez a nagyságrendű vendégsereg, ami most összegyűlt, egy nagyon kellemes, "élhető" fesztivált eredményezett.

Százhárom országból érkeztek látogatók, ez több a tavalyinál. Legtöbben Hollandiából zarándokoltak Budapestre, sorban utánuk az angolok, franciák, németek és olaszok következnek, de a világ távolabbi pontjairól is érkeztek látogatók.

Egyre több hollywoodi sztárt lehetett felfedezni a közönség soraiban. Úgy tűnik, míg az Egyesült Államokban a Coachellára járnak a filmcsillagok, addig Európában a Szigetet választották. A mínusz egyedik napon, a P!nk koncerten már ott sorakozott a nézőseregben Ashton Kutcher, Mila Kunis, Justin Theroux és Luke Evans is, aztán annyira rákaptak a Szigetre, hogy több napon is kilátogattak.

Több fellépő csak a Szigetes koncertje miatt utazott át az óceánon – írja közleményében a Sziget Sajtóiroda. Így például Iggy Azalea, aki Rita Ora helyett "ugrott be" a megabulira, a Chainsmokers, vagy Macklemore is, aki aztán még kényszerűségből egy kicsit itt rekedt – vesekő gyanúval került be a Honvéd kórházba, a szigetes koncertje után.

Megérkezett a Szigetre minden idők 8 milliomodik látogatója is, az Erdélyből érkező egyetemista lány örökbérletet kapott ajándékba.

Hatalmas sikernek örvendett az Art Of Freedom egyik projektje, ami kívülről egy egyszerű toi-toi vécének tűnt, egy nagyobb WC-blokk egyikének, az ajtaja azonban egy kisebb bulit rejtegetett.

Jól vizsgázott a Sziget biztonsági rendszer is, a biztonsági szolgálat statisztikája mintegy 30-40 százalékkal jobb a tavalyinál. A tavaly bevezetett check-in iránt nemzetközi érdeklődés is mutatkozott. A közlemény szerint a Szigeten vendégeskedő külföldi fesztiválszervezők közül többen is érdeklődtek a szisztéma iránt, mondván, ez sokkal nagyobb biztonságot nyújt, mint a sajátjuk.