Élményfürdő épül a bajai Petőfi-szigetre

Forrás: turizmus.com

 2022. február 21. 10:40

A BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. közzétette a bajai sportuszoda és élményfürdő tervezésére kiírt közbeszerzést. Az adatok szerint a létesítmény a város közkedvelt üdülőterületén, a Petőfi-szigeten jön létre.

A beruházásban bruttó 7198 négyzetméter alapterületű, legfeljebb 770 fő befogadására alkalmas, 600 fős lelátóval rendelkező, versenyek lebonyolítására alkalmas sportuszoda kialakítására kerül sor. A projektben egy versenymedence, egy bemelegítő medence és egy tanmedence épül.

Építtetői elvárás az uszoda 50 m-es medenceterének a nemzetközi úszószövetség (FINA) előírásoknak megfelelő kialakítása, és egy versenyek lebonyolítására alkalmas sportuszoda megvalósítása.

Az élményfürdő egy új, 2590 négyzetméter alapterületű kiszolgáló és fedett épülettel, valamint parkolókkal jön létre. Ezt egy komplex élménymedence egészíti majd ki, a teljes komplexum 800 fő befogadására lesz alkalmas – írja a magyarepitok.hu.

Sportuszoda és élményfürdő tervezésére írtak ki közbeszerzést Baján

Fotó: 123rf.com

A két épületet zárt átjáró köti majd össze. A közbeszerzés összegzése szerint, miután a környéken termálkarszt található, meg kell vizsgálni a termálvíz igénybevételének lehetőségét is.