Élménylabirintus nyílt Móron

Forrás: turizmus.com

 2018. június 25. 15:45

Megnyílt Mór és környéke első élménylabirintusa, a Hétkúti Tekergő. A különleges tujarengeteget már az első napon sokan keresték fel, sőt még sorban állás is volt.

A Möllmann Ház régóta sokat tesz a város és a környék turizmusáért, az utóbbi évtizedekben színes programok, rendezvények ötletgazdája és megvalósítója.

Mint a tulajdonos elmondta, másfél évtizede ültette a móri kertészet az akkor még pici fákat, később ők vásárolták meg a területet. Először nem tudták, mi legyen vele, még a kivágás is szóba került, de aztán jött az ötlet egy labirintus megvalósítására – olvasható a minalunk.hu móri oldalán.

 

A közben magasra nőtt tujákat megritkították, kialakították az ösvényeket (melyek sok helyen szinte alagutat képeznek), és – hogy izgalmasabb, érdekesebb legyen a látogatás, kalandozás a rengetegben – mesefigurákat is elhelyeztek bennük.  Összesen tíz van belőlük, ezeket „kell” megtalálniuk a látogatóknak.

S hogy kiknek ajánlják? Tulajdonképpen mindenkinek, de főképp gyermekes családoknak, és iskolai csoportoknak, vagy erdei iskolásoknak, nyugdíjas csoportoknak.

A Hétkúti Tekergő élménylabirintus mintegy 120 méter hosszú, 35 méter széles, lehet tehát benne bolyongani…

A különleges tujarengetegben mesefigurákat is elhelyeztek, ezeket kell a látogatónak megtalálnia

Fotók: minalunk.hu/mor