Fuss vagy tekerj, és előzd meg a Fogaskerekűt!

Forrás: turizmus.com

 2022. március 11. 11:34

Két év kényszerpihenő után, április 23-án újra megrendezi a Hegyvidéki Önkormányzat és a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. a főváros népszerű terepversenyét, az Előzd meg a Fogaskerekűt! Nemcsak futva, hanem kerékpárral, vagy éppen túrázva is meghódíthatjuk a Széchenyi-hegyet.

Az idén már 17. alkalommal megrendezésre kerülő családi sportnap elnevezése árulkodó: célja, hogy a rajthoz állók a Fogaskerekű vasúttal egyidejűleg startolva, de előbb érjék el a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút végállomást, mint maga a piros vonat.

Április 23-án bárki versenybe szállhat a Fogaskerekűvel

Fotó: Hegyvidéki Sportközpont

A hegyvidéki lakosok és lelkes budai túrázók jól tudják, hogy a két végállomás közötti távot jellemzően alig 15 perc alatt teszi meg a 60-as villamosként is ismert Fogaskerekű, tehát a versenybe szállóknak mindössze ennyi idő áll rendelkezésre, hogy teljesítsék a 4,5 kilométeres távot, legyőzve a vasutat.Első hallásra nem tűnik nagy kihívásnak az alig 5 kilométeres út, de a valójában 325 méteres szintemelkedésű hegymenet még a legedzettebb futókat és a rettenthetetlen bringásokat is próbára teszi.

A 2019-es mezőny rajtja

Fotó: Hegyvidéki Sportközpont

Minden évben nevezők ezrei – kicsik és nagyok egyaránt – állják ki a próbát,  a 2018-as eseményen például a közel 2000 induló fele óvodás és iskolás gyermek volt, családostól. Az izgalmas, ám izzasztó kaland mellett ugyanis egy kevésbé megterhelő, családbarát versenyszámban, túrázóként is lehet nevezni. A Hegyvidéki Sportközpont egy körülbelül 7 kilométeres természetjáró sétára is invitálja az érdeklődőket. A Zugligeti Általános Iskolától induló kijelölt útvonal olyan nevezetes pontokat érint, mint például a varázslatos panorámájú Tündér-szikla, vagy a Szent-Anna kápolna. A végállomás megegyezik a főverseny célterületével, így a sportolás után együtt lazíthat minden induló a  színpadon fellépő előadók koncertjein.

Jelentkezés a családi sportnapra ezen az oldalon, a március 13-ig nevezők kedvezményt kapnak.