Első alkalommal rendeznek Sörsétányt Hévízen

Forrás: turizmus.com

 2021. július 05. 15:44

A debütáló rendezvény nulladik napján, július 14-án 15 órától már megnyitnak a sörcsapok, és várják a sörök szerelmeseit. Ugyanezen a napon 18 órától a Festetics téren szabadtéri zenés koncertfilmvetítés alapozza meg a hangulatot.

Júliusi 15-én délutánra megérkeznek a kézműves árusok, akiknél gyantaékszerek, textilképek, fazekas- és bőrdíszműves termékek vagy a gyermekek örömére faragott fajátékok is várják új gazdáikat. A gyermekek sör helyett egy nagyon finom helyi specialitást, a Csizmás málnaszörpöt kóstolhatják meg – adja hírül Hévíz Város Önkormányzata.

A sörsétányon különleges cseh kézműves csapolt söröket kínálnak a résztvevőknek. Ami biztos, hogy a négynapos rendezvény alatt szinte lehetetlen megkóstolni mind a 30-40 féle sörvariációt. Világos, barna, fekete, szűrt szüretlen, gyümölcsös sörök…, itt mindenki megtalálja az új kedvencét!

Első alkalommal rendeznek Sörsétányt Hévízen

Fotó: Hévíz.hu (heviz.hu)

 

Családi programok, bulik, koncertek

A gyermekeket csütörtökön délután 16:00 órától már várja a fajátékpark, pénteken 17:00 órától és vasárnap 10:00 és 12:00 között pedig a Tourinform-iroda kertjében (Rákóczi u. 2) Ugrifüles játszóházban merülhetnek bele a kalandokba.

Szombaton 10:00 és 18:00 óra között interaktív gyermekprogramok kerülnek megrendezésre a Moll Károly téren a Virgonckodókkal: Buborék játszóház, Oroszlánbarlang kincse – szabaduló szoba. Vasárnap 17:00 és 18:00 óra között gyermekműsor a Harisnyás pipikkel szórakoztatja majd a kisebbeket.

A felnőttek sem maradnak játék nélkül: pénteken 17:30-18:30 között sörös játékokon vehetnek részt. Szombaton ugyanebben az időpontban Reischl sörház „Sör Ki Mit Tud” versenyén lehet próbára tenni a sörrel kapcsolatos tudásukat.

A gazdag programkínálatot esténként koncertek teszik teljessé: a fesztivál fellépői közt ott van a Babos Piller Jazz Duó és Schmidt János, Full Live Duo és a szaxofonos Szinusz, Fidelis Brass Band és Takács Precussion Group, a Helios zenekar, valamint Németh Fanni zenekara. Lesz továbbá Retro Disco a Festetics téren DJ Belóval, Tangóharmonika show és Night Session bulikoncert.

Az ingyenes rendezvény védettségi igazolvány nélkül látogatható.