Elstartolt az eplényi sípálya, felkészül Mátraszentistván

Forrás: turizmus.com

 2016. december 12. 14:41

Új étteremmel és sportbolttal, megújult kölcsönzővel a hétvégén megnyílt az eplényi síaréna. Mátraszentisvánon kedden kezdik a hóágyúzást, és szombaton már ott is várják a sízőket.

Az idei szezonban több újdonsággal is találkozhatnak az Eplénybe látogató sízők. Többek között változott a létesítmény neve, Intersport Síaréna Eplény néven működik tovább, valamint a korábbi vendéglátóhelyek mellett épült egy új, száz férőhelyes étterem. Új épületbe költözött a teljesen megújult síkölcsönző, amelynek bővült a kínálata is. A régi kölcsönző helyén kialakított sportboltban a síeléshez szükséges kiegészítőket lehet vásárolni.

Síelők Eplényben a nyitás napján
Forrás: MTI / Bodnár Boglárka

Ebele Bálint, a Síaréna Kft. cégvezetője elmondta: 44 hóágyú működik Eplényben, amelyekkel óránként összesen 600 köbméter havat lehet gyártani. A korábbi években működő négyüléses, a három csákányos felvonó és az oktatólift az idei szezonban is várja a sízőket, működik majd a síiskola és közlekednek a síbuszok is – fűzte hozzá.

A tervek szerint szombaton nyit a mátraszentistváni sípark, a területen kedden kezdik a hóágyúzást. Amennyiben a hideg órák száma is kedvezően alakul, akár fél méteres hóvastagsággal nyílnak meg szombaton a sípark felső pályái, a síoktató park és a hozzájuk tartozó síliftek. A folyamatosan működő webkamerákon keresztül bárki figyelemmel kísérheti az ágyúzást és később a hó mennyiségének alakulását is.

Kapcsolódó cikkek