Elsüllyedt egy turistahajó Japánban – legkevesebb tíz halott

Forrás: turizmus.com

 2022. április 24. 11:19

Viharba került és elsüllyedt egy japán turistahajó szombaton Hokkaido északi szigeténél. A hajón a kétfős legénység mellett 24-en voltak, köztük 2 gyermek. Eddig tíz halottat emeltek ki a jeges vízből – közölte a japán parti őrség.

A Shiretoko-félsziget körül háromórás kirándulásra indult hajóról szombaton kora délután segélyhívást kezdeményeztek, és arról számoltak be, hogy a hajó orrát elöntötte a víz, 30 fokkal megdőlt és süllyedni kezdett. Ezt követően a kapcsolat megszakadt velük – írja a kyodonews.net.

A 19 tonnás Kazu 1 japán turistahajó fedélzetén a kétfős legénység mellett 24-en utaztak

Fotó: facebook.com/TabloidHaloJepang

A baleset vélhetően akkor történt, amikor a hajó a Kashuni-vízesés melletti vizeken tartózkodott, amely egy népszerű, festői helyszín a félsziget csúcsa közelében, körülbelül 27 kilométerre északkeletre a hajó kikötőjétől. A feltételezések szerint a fedélzeten tartózkodók mindegyike mentőmellényt viselt.

A térség vízhőmérséklete az elmúlt napokban 2 és 4 fok között alakult, szombat dél körül pedig magas hullámok és erős szél volt megfigyelhető a helyi halászati ​​szövetkezet szerint. A halászhajók a rossz időjárás miatt még dél előtt visszatértek a kikötőbe.

A parti őrség jelentése szerint a tíz halottból kilencet a vízben vagy a közeli sziklákon találtak meg, körülbelül tíz kilométerre attól a helytől, ahol a hajó leadta az első segélyhívást. A hajó és a rajta utazó további 16 ember felkutatása továbbra is nagy erőkkel folyik.