Virágoznak a japán cseresznyefák a Füvészkertben, kezdődik a Sakura ünnep

Forrás: turizmus.com

 2024. április 03. 14:02

Az ELTE Füvészkertben már sok éve hagyomány az évente megrendezett Sakura ünnep, amely mindig a cseresznyefa-virágzáshoz kapcsolódik. Idén április 6–7-én és 13–14-én várják a látogatókat a japán kultúrához köthető programokkal.

Amikor a japán cseresznyefák virágot bontanak a Füvészkertben, a látogatók – a japán szokásokhoz hasonlóan – takaróra telepedve piknikezhetnek a kertben, gyönyörködhetnek a Sakura fák virágzásában.A cseresznye virágzása nagyon látványos, mert a többi fa lombfakadása előtt nyílnak a virágok, hatalmas, tömött gömbökben borítják a nemrég még kopár vesszőket. A sakurákat csak szépségük miatt nemesítik, fehér vagy rózsaszín árnyalatú, öt vagy több szirmú virágaik szerint osztályozva több fajtájuk is létezik, például a Shirotae vagy a Mikumura gaeshi – olvasható a Füvészkert oldalán.

Két hétvégén rendezik meg a Sakura ünnepet az ELTE Füvészkertben

Fotó: 123rf.com

 

Idén április 6-án és 7-én, valamint 13-án és 14-én mutatkozik be a japán kultúra. A hétvégi programokon lesz japán nyelvóra, japán zene, japán harcművészeti és fegyverbemutató, Go táblajáték oktatás, koncertek, ikebana kiállítás és workshop is. A haiku verseny legszebbjei is olvashatók lesznek a kertben.

A Füvészkert 9 és 18 óra között tart nyitva, azonban a pénztárak már 17 órakor bezárnak. A belépőket online és a helyszínen is meg lehet váltani. A normál jegy elővételben 2900 forint, míg a kedvezményes jegy (diák, nyugdíjas) 1900 forint online. A Sakura ünnepen a normál jegy 3400 forintba, míg a kedvezményes jegy 2400 forintba kerül.