Eltűnhet Békécsaba szégyenfoltja, a Körös Hotel

Forrás: turizmus.com

 2020. július 30. 09:20

Több mint húsz éve áll üresen Békécsaba központjában a Körös Hotel. Korábban voltak tervek a fejlesztésére, most úgy néz ki, lebontják és park lesz a helyén.

A békéscsabaiak visszakaphatják a Kossuth téren található szellemszálló, a Körös Hotel területét - osztotta meg közösségi oldalán az információt a térség országgyűlési képviselője, Herczeg Tamás.

A posztból kiderül, hogy az elmúlt huszonnégy évben az ingatlan üresen állt, mivel senki nem tudta megoldani az egyre romló állagú épület felújítását, hasznosítását.

A politikus az egykori szebb időket látott épületnél tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a sokak által a város szégyenfoltjaként is emlegetett terület rendezésének előkészítése megkezdődött.

Herczeg Tamás a Körös Hotel épülete előtt

Fotó: Facebook / Herczeg Tamás

"Személyesen kértem Orbán Viktor miniszterelnök úr és a kormányzat segítségét abban, hogy az állam vásárolja meg a magántulajdonban lévő, gyatra állapotú ingatlant, azt bontsa el, és a helyén létesülhessen egy közpark. Ezzel együtt a lehetőség biztosítva lesz arra, hogy ha az önkormányzat más fejlesztést szeretne megvalósítani a közel kétezer négyzetméternyi területen, azt megtehesse. A Körös Hotellel kapcsolatos kormányzati előterjesztés elkészült, amelyről szeptemberben születhet döntés. Ezt követi a vásárlás, a bontás, a területrendezés, és a szálló helyén kialakuló új parkkal, zöldfelülettel az itt élők visszakapják a korábban megújult templomok, középületek közti területet" - olvasható a képviselő bejegyzésében.