Emelkedő mutatók Gyopárosfürdőn

Forrás: turizmus.com

 2018. október 18. 15:48

Eredményesen zárta az első 8 hónapot a turisztikai statisztikai számadatok vonatkozásában Orosháza-Gyopárosfürdő.

A vendégek és a vendégéjszakák száma nőtt, az önkormányzati tulajdonú – turizmushoz kapcsolódó – attrakciók, szálláshelyek és szolgáltatások árbevétele és kihasználtsága is emelkedett az előző évhez képest. A javuló tendenciát a szálláshelyek érezték leginkább, jól teljesítettek mind a szállodák, mind a magánszálláshelyek a fürdőnegyedben. A januártól augusztusig terjedő vizsgált időszakban a KSH legfrissebb jelentése szerint Gyopárosfürdőn eltöltött vendégéjszakák száma 11 százalékkal, a vendégek száma 3,5 százalékkal növekedett tavalyhoz képest – olvasható a Jövő Építők TDM Kh. Egyesület szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

A főszezonban a fürdő látogatottsága a tavalyi évhez képest a kedvezőtlen időjárás ellenére stagnál: mintegy 120.000 fürdővendég választotta a Gyógy- Park- és Élményfürdő adta lehetőségeket, ehhez hozzá kell tenni, hogy 2017 rekordév volt e vonatkozásban. Árbevétel tekintetében az önkormányzati fenntartású turisztikai egységek – mint szálloda, kalandpark, kempingek, fürdő stb. – rendkívül pozitív tendenciát mutatnak: az első nyolc hónap elemzései rekordévet prognosztizálnak. Közkedvelt volt a 2016-ban bevezetett animátorszolgáltatásuk, melyen belül felnőtt- és gyermekprogramokat, vízi tornákat, játékos vetélkedőket és kézműves foglalkozásokat is tartottak az erre hivatott kollégák a fürdőben.

A Gyopárosfürdőn eltöltött vendégéjszakák száma 11 százalékkal, a vendégek száma 3,5 százalékkal növekedett tavalyhoz képest

Fotó: Jövő Építők TDM Kh. Egyesület

A fenti statisztikai mutatókhoz nagyban hozzájárult az idén februárban induló komplex, egész éven át tartó nyereményjátékra épülő belföldi marketingkampányuk, melynek keretén belül egy autót nyerhetnek fődíjként a fürdőlátogatók. Ezen megjelenéshalmaz lefedi gyakorlatilag a teljes belföldi piacot és azon túl, hogy népszerűsíti a fürdőt, motiválja is a turistákat, hiszen a fürdőbelépő megváltásával nyereményekre is szert tehetnek.

A rendezvények sora is bővülni látszik: 2017-től Orosháza ad otthont az ország egyik legmeghatározóbb spirituális táborának egy héten keresztül, mely idén nagyban felülmúlta a tavalyi látogatószámot. Hőlégballon-fiesztának is otthont ad immáron a település, ezen eseményeket a város marketing- és rendezvényszervező csapata hívta életre együttműködő partnerek bevonásával és építette be egy több hónapon át tartó rendezvénysorozatba.

Hőlégballon-fiesztának is otthont ad immáron a település

Fotó: Nautilus

A termékfejlesztés leginkább a városi rendezvényeket érintette: a városi nagy rendezvények új köntöst kaptak Orosházi Nyár néven; 4 hónapon keresztül közel 30 élő koncertet és számtalan programot szolgáltattak a helyi lakosság és a városba érkező vendégek számára. Ehhez több civil szervezet és a művelődési központ rendezvényei is kapcsolódtak: így született meg a komplex programhalmaz és lett városi szintű az összefogás a rendezvények vonatkozásában.

A szezon megkoronázásaként Orosháza-Gyopárosfürdő Gyógy- Park- és Élményfürdő a termalfudro.hu közönségszavazásán „Az Év Feltörekvő Fürdője” lett, elérte az első helyet a fürdővendégek számára életre hívott online szavazáson, s ez kiváló visszajelzés arra, hogy folytassák a munkát és még inkább promotálják az Alföld gyöngyekét emlegetett fürdőnegyedet.