Emelte a jegyárakat a Fővárosi Állat- és Növénykert

Szerző: Irházi János

Forrás: turizmus.com

 2023. május 03. 09:16

Új jegyárrendszer lépett életbe a Fővárosi Állat- és Növénykertben: az egyszeri belépők többsége többe kerül, mint korábban, ezzel szemben a bérletek árai radikálisan csökkentek.

„A Fővárosi Önkormányzat költségvetési túlélőcsomagjához szorosan hozzátartozik, hogy az általa fenntartott intézmények és kizárólagos tulajdonában álló vállalatok gyarapítani tudják a közvagyont. Ennek egyik eleme, hogy a Fővárosi Állat- és Növénykert (FÁNK) új jegyárképzési stratégiát állított fel. Az új jegyárrendszerrel is az egyik legolcsóbb magyarországi állatkert marad a budapesti" - olvasható a főpolgármesteri hivatal sajtókapcsolati csoportjának április végi közleményében.

Az áremelés ellenére is az egyik legolcsóbb hazai állatkert marad a budapesti

Fotó: Fővárosi Állat- és Növénykert

Azt írják, hogy a különböző méretű családokra szabott jegyárkedvezmény-rendszere mellett gondoltak az egyszülős családokra is. A nagycsaládosok még négy gyermekkel is egyetlen jegy megvásárlásával tudnak belépni, történjen a belépés egy vagy két felnőttel.

A közleményben arra is emlékeztetnek, hogy az állatkert a koronavírus-járvány okozta gazdasági-társadalmi válság okán bevezetett jegyáremelési moratórium feloldását követően sem emelt jegyárat, évek óta elmaradott lépést pótol annak érdekében, hogy a jövőben stabilabb pénzügyi lábakat teremtsen önmaga számára. Ez pedig jelentősen növeli az intézmény mozgásterét annak érdekében, hogy fejlesztéseket valósítsanak meg az állatok és növények jóléte, valamint a látogatói élmény érdekében.

Április végéig a felnőtt jegy 3300 forintba került, májustól ez 4500 forint, a gyermekjegy (2-18 éves korig) ára a korábbi 2200 forintról 3200 forintra emelkedik. A kétéves kor alatti, kötelező babajegy 300 forint. A 18 év fölötti diákjegy és a szeniorjegy egyaránt 3200 forint, az 1+1-es családi jegy (egy felnőtt, egy 18 éve alatti gyermek) 6900 forint, az 1+2 pedig 9400 forint, míg a 2+2 jegy ára 13.300.

A közlemény tudatja még a látogatókkal, hogy az éves bérlet ára radikálisan, 46 százalékkal csökkent. Eddig közel 8 belépőjegy árával ért fel a bérlet, míg most mindössze 3 belépőjegy árával egyenlő, és nagy előnye, hogy nem naptári évre, hanem 365 napra szól.

Az új jegyárakat ezen a linken lehet elérni.