Emlékek, támogatás és összefogás a Zalakarosi Fürdőn

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 05. 17:39

A szeptember mindig is különleges értéket képvisel Zalakaros életében, hiszen 1965. szeptember 5-én nyitotta meg kapuit a fürdő első alkalommal a vendégek előtt.

Az idei esztendő azonban még ennél is több emlékezésre ad okot, hiszen a D6-os kút fúrásának 60. évfordulóját is 2022-ben ünnepelte a Zalakarosi Fürdő, ennek keretében egy emléktáblát adtak át a fürdő fogadóépületének bejáratánál.

Novák Ferenc, Zalakaros város polgármestere a hétfői megemlékezésen felidézte, hogy 1962-ben a fekete arany helyett egy fehér kinccsel gazdagodott a település a páratlan gyógyvíz formájában, amelyet 1965 óta "csepegtetnek" az ide látogatókba. A Zalakarosi Fürdőt a nyitása óta több mint 32 millió ember látogatta meg,  ami azt is jelenti, hogy három Magyarországnyi ember nem tévedhet akkor, amikor pihenésük helyszínéül a településünket választja – mondta a polgármester.

Végh Andor, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója arról beszélt, hogy a 96 Celsius-fokos víz lehetőséget nyújt a geotermikus energia, mint lehetséges alternatív energiaforrás kiaknázására. A zalakarosi gyógyvíz összetétele nemcsak Magyarországon, de az ásványi anyagok és nyomelemek sokfélesége és mennyisége alapján Európában is egyedülálló. A közel 15 ezer mg/liter alkotóelemmel rendelkező, több mint 2000 méter mélyből felszínre törő gyógyvíz Zalakarost az itthoni fürdők zászlóshajójává emelte – fogalmazott a vezérigazgató.

Novák Ferenc polgármester (balra) és Végh Andor, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója a megemlékezésen

Fotó: Zalakarosi Fürdő

A megemlékezést követően, a hagyományokhoz híven, a Zalakarosi Fürdő jótékonysági főzéssel folytatta a napot, amelyet évről évre egyre nagyobb érdeklődés kísér. Elő alkalommal 4 csapat vett részt a megméretettében, idén már 7 csapat ragadott fakanalat egy nemes ügy érdekében.

A főzőverseny bevételét, összesen 200 ezer forintot, a zalakarosi oktatási és nevelési intézmények részére ajánlották fel a csapatok.