Emlékhelyek napja a fertődi és a nagycenki kastélyban

Forrás: turizmus.com

 2020. augusztus 26. 13:34

Az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Nonprofit Kft. is csatlakozott a Nemzeti Örökség Intézete által szervezett Emlékhelyek Napja programsorozathoz. Augusztus 29-én tematikus tárlatvezetésekkel várják a látogatókat két helyszínen.

Idén az Emlékhelyek napját a Nemzeti Összetartozás Évéhez kapcsolódva rendezi meg fertődi és nagycenki örökséghelyszínein az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Nonprofit Kft.

Augusztus 29-én, szombaton az Emlékhelyek napja alkalmából egész nap tematikus tárlatvezetésekkel várja a fertődi Esterházy-kastély a látogatókat. Eszterházán a kastély nyári ebédlőjében egy történelmi kamarakiállítás idézi fel az Esterházy hercegek 20. századi sorsát.

Szombaton egész nap tematikus tárlatvezetéseket tartanak a fertődi kastélyban

Fotó: mtu.gov.hu

A kiállítás és a tárlatvezetés alatt a látogatók az Esterházy-család Trianon utáni sorsával ismerkedhetnek meg. Számos izgalmas történetet hallhatnak Esterházy Antal herceg kalandokban gazdag, mozgalmas életéből, aki – többek között – átszelte a sivatagot és találkozott az „angol betegként" közismertté vált Almássy László gróffal. A tematikus tárlatvezetéseken arról is szó esik, hogyan vészelte át a család a második világháború borzalmait, majd a kommunista diktatúrát.

A nagycenki Széchényi-örökség helyszínein az Emlékhelyek napján délelőtt 10 órakor szakmai vezetés lesz a kastélymúzeumban, délután 15 órától a Széchényiek a Kárpát-medencében és a nagyvilágban címmel tartanak vezetéssel egybekötött szakmai előadást és kegyeleti főhajtást a mauzóleumban.