Engedély nélküli Banksy-kiállítás nyílt Bécsben

Forrás: turizmus.com

 2022. december 01. 12:43

Már több mint egymillióan látták a „The Mystery of Banksy – A Genius Mind” című vándorkiállítást, amely 2021-ben indult világkörüli turnéra Münchenből és most Bécsben is látogatható. 150 graffiti, fénykép, szobor és installáció mutatja be a művész munkásságát - szigorúan engedély nélkül.

„Copyright is for losers ©TM“ – ez a mottója a híres brit street art művésznek, Banksynak és a róla szóló kiállításnak is, amely „The Mystery of Banksy – A Genius Mind” címmel látható Bécsben, a Wiener Stadthalle Studio F-ben.

A tárlat 150 graffiti, fénykép, szobor és installáció minőségi reprodukciója segítségével mutatja be a titokzatos street art művész munkásságát, akinek alkotásai óriási összegekért kelnek el az árveréseken, ugyanakkor csak magángyűjteményekben láthatóak.

A kiállítás különlegessége, hogy egyetlen bemutatott darabját sem engedélyezte a művész, hiszen Banksy kiléte a mai napig nem ismert.Az éj leple alatt készülő alkotásai a bennünket körülvevő világ alapvető jelenségeire és problémáira mutatnak rá, amivel Banksy tulajdonképpen dokumentálja korunk történelmét. 2010-ben a Time Magazin beválasztotta a világ 100 legbefolyásosabb embere közé.

banksy_becs

The Mystery of Banksy

Fotó: COFO Entertainment

A „The Mystery of Banksy – A Genius Mind” című kiállítás 2023. február 4-ig látható Bécsben. Az Angliából származó, de Berlinben élő kurátor, Virginia Jean szerint „a tárlat kihagyhatatlan mindazoknak, akik szívesen foglalkoznak művészettel, politikával, a világ dolgaival és legfőképpen magukkal – és van érzékük a keserédes iróniához”.