#EnjoyGermanFood - VIDEÓVAL

Forrás: turizmus.com

 2018. február 26. 15:44

A fenti szlogennel vette kezdetét Németországban a gasztronómia éve, melynek részleteiről ízlelőbimbókat csiklandozó sajtótájékoztatón számolt be a DZT Német Turisztikai Hivatal.

Mint Czeiszing Miklós, a DZT magyarországi értékesítési ügynökségének vezetője elmondta, a Német Turisztikai Hivatal 2018-as marketing- és értékesítési munkájában a „Culinary Germany – Kulináris Németország" tematikus kampányra fokuszál. A hangsúly a különböző országrészek tipikus kínálatára helyeződik, valamint arra, hogy a kulináris hagyományokon keresztül különösen autentikus módon élhető át egy adott régió, és így még több élvezettel fedezhető fel az úticél Németország.

Hagyományos német konyha a Freischwimmerben, Berlin

Fotó: GNTB/Jens Wegener

Beszédes adat, hogy a külföldi üdülési célú utazók hét százaléka dönt a gasztronómiai kínálat sokszínűsége és minősége miatt a németországi utazás mellett. A tíz legkedveltebb szabadidős tevékenység listáján pedig az éttermek és kávézók meglátogatása közvetlenül a látványosságok meglátogatása mögött a második helyen található.

A „Kulináris Németország" tematikus kampány három egymással szorosan összefüggő oszlopra épül, amelyeket a kiegészítő kommunikációs tevékenységek online és offline is összekötnek egymással. Egy filmprojekt hiteles történetekkel fűszerezve mutatja be a szövetségi államok saját specialitásait.

A regionális piacok szorosan hozzátartoznak a városi élethez, így egyre több vendéglátó fekteti a hangsúlyt a regionális és szezonális termékekre kínálata összeállításánál és fejleszti azt tovább a hagyományos receptek felhasználásával, hogy élvezetes konyhával várja vendégeit. A német étel- és italkultúra igazán hiteles felfedezésére adnak lehetőséget az év során számos alkalommal megrendezett hagyományos fesztiválok is.

Tenger gyümölcsei a Sölringhofban, Johannes King

Fotó: GNTB/Fotós: Jens Wegener

Jelenleg a Michelin Guide 300 éttermet tüntetett ki egy vagy több csillaggal, a legtöbb ilyen étterem, szám szerint 74 Baden-Württenbergben található. Mind a bor, mind pedig a sör német nemzeti italnak számít és nemzetközi szinten is elismerésnek örvend. A bortúrák kellemesen kötik össze az aktív pihenést az élvezetekkel: a 13 német bortermelő területen több mint 500 felkészült bor-idegenvezető kalauzolja a turistákat. Sörfőzdéből pedig 1300 található az országban. A jó minőségű sör a kiváló természetes ásványvizekn4k is köszönhető, melyekből 800-at tartanak számon.

Emellett a németországi kulináris hétköznapokat a nemzetköziség jellemzi: a hagyományos német konyha mellett a mediterrán, az orientális és az ázsiai befolyások határozzák meg a gasztronómiai kínálatot.

Ha valaki egy-egy specialitással szeretne megismerkedni, most tartományonként megtalálhatja azokat a www.germany.travel weboldalon, ahol a különböző tematikus utakról is tájékozódhat. Ilyen például az Allgäu-i Sajtút, a Régi Sóút és a Mosel-borút.

Németország a bor országa, Weingut am Stein borászat

Fotó: GNTB/Fotós: Jens Wegener

Kapcsolódó cikkek

Luther sikere 2017-ben

2017. december 20.