Entente Florale Europe: Nagykőrös, Csemő és Balatonfüred diadala

Forrás: turizmus.com

 2019. október 02. 11:58

Ezüst minősítéssel tért haza az Európai Virágos Városok és Falvak versenyről Nagykőrös és Csemő. Az európai díjkiosztó jövő évi házigazdája Balatonfüred lesz.

Idén a tavalyi Virágos Magyarország győztesei, Nagykőrös és Csemő képviselte hazánkat az Európai Virágos Városok és Falvak (Entente Florale Europe) versenyen, amelyet szeptember 28-án tartottak Ausztriában, Haus im Ennstal községben. Mindkét település remekül szerepelt – olvasható a Virágos Magyarország Facebook-oldalán.

Csemő küldöttsége Haus főterén

Fotó: Facebook / Virágos Magyarország

Nagykőrös szakmai munkásságáért nemzetközi ezüst minősítést ért el. A közösségi térré alakított Hild-díjas főtér Európa egyik legzöldebbje, ezt pedig a nemzetközi szervezet közterület-megújítási elnöki különdíjjal ismerte el.

Nem véletlen: a magyar település az épített környezet és a zöldfelületi örökség megőrzésének példaértékű városa.

Nagykőrös átveszi a főteréért járó elnöki különdíjat

Fotó: Facebook / Virágos Magyarország

Csemő szintén ezüst minősítést kapott. Az alföldi falu a világhírű magyar egynyárifajta-nemesítő, Kovács Zoltán kertészeti örökségét ápolja tovább. A virágtermesztés és közösségi ültetés eredményei minden közterületen tetten érhetők, méltán mondható, hogy Csemő virágos mintatelepülés.

Balatonfüred átveszi a jövő évi rendezés jogát jelképező zászlót

Fotó:  Facebook / Virágos Magyarország

Az esemény másik szenzációs híre, hogy a jövő évi nemzetközi díjátadó megrendezésének jogát jelképező zászlót ez alkalommal Balatonfüred vehette át.

Eszerint 2020. szeptember 26-án hazánkban derülhet majd ki, kik lesznek a jövő év legvirágosabb európai települései.