Enyhén nőtt a spanyol turizmus az első félévben

Forrás: MTI

 2018. augusztus 01. 15:54

Alig két százalékkal több turista kereste fel az idei első félévben Spanyolországot, mint tavaly ilyenkor. A britek és a németek száma csökkent.

Spanyolország 37,1 millió külföldi turistát fogadott az idei első fél évben, 1,8 százalékkal többet, mint tavaly ugyanebben az időszakban - közölte a spanyol statisztikai hivatal (INE) szerdán.

A legtöbben, 8,4 millióan Nagy-Britanniából érkeztek a dél-európai országba, őket követik a németek 5,2 millióan, és a franciák 4,8 millióan.

A múlt évhez képest a legnagyobb növekedést az amerikai turisták számában tapasztalták, akik 1,4 millióan látogattak Spanyolországba, 11,1 százalékkal többen, mint tavaly ebben az időszakban.

A legutóbbi spanyol turisztikai reklámkampány képei

Fotó: Turespana

A hivatal rámutatott: a brit és a német turisták száma 2 százalékkal, illetve 5,7 százalékkal csökkent, ennek oka az, hogy az észak-afrikai és törökországi turistacélpontok ismét vonzóak.

Spanyolországban változatlanul Katalónia a turisták kedvenc úti célja: január és június között 8,6 millióan választották, 0,8 százalékkal kevesebben, mint a múlt év első felében. A második helyen a Kanári-szigetek áll 6,8 millió látogatóval. A harmadik ezen a listán a Baleár-szigetek 5,4 millió beutazóval.

Az INE adatai szerint a külföldről érkező turisták 38,9 milliárd eurót költöttek az év első hat hónapjában, 4,2 százalékkal többet, mint 2017 első félévében.

Kapcsolódó cikkek