Erdei Harmónia néven látogatóközpontot adtak át Nyíradonyban

Forrás: MTI

 2023. január 27. 13:31

A hajdú-bihari Nyíradonyban csütörtökön átadták az Erdei Harmónia látogatóközpontot, a beruházást a Gúth-Keled Idegenforgalmi és Természetvédelmi Közhasznú Egyesület több mint 800 millió forint, pályázaton elnyert európai uniós és hazai állami forrásból valósította meg.

A látogatóközpontban egyebek mellett a gúthi erdő vadvilágát bemutató kiállítás, 300 fős rendezvényterem, a térség természeti kincseit szemléltető interaktív élményszoba, mozi és játszószoba is helyet kapott. Az épület mellett kültéri játszótér és parkoló is található.

A haon.hu arra is felhívja a figyelmet, hogy a szolgáltatások magas minőségének biztosítására kerékpárokat, sátort, kültéri bútorokat és mobilszínpadot is beszereztek. Külön attrakció a fényerdő, egy látványosan megvilágított multimédiás ösvény, ahol titokzatos tájakon, zenei aláfestés kíséretében sétálhatnak a látogatók.

A frissen átadott erdei látogatóközpont épülete Nyíradonyban

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az átadáson Lázár János építési és közlekedési miniszter a helyi értékek feltárására, megismertetésére, a természeti környezet megóvására hívta fel a figyelmet megemlítve, hogy a térségben lévő ötezer hektáros gúthi erdő az Alföld legnagyobb egybefüggő erdőterülete.

Pajna Zoltán, Hajdú-Bihar vármegye közgyűlésének elnöke azt mondta, Nyíradony és térsége korábban nem volt rajta az ország turisztikai térképén, de a környező településekkel együttműködve megvalósított fejlesztések, és a most átadott erdei látogatóközpont egyre kedveltebb turisztikai célponttá teszik.