Erdei sétány és ökológiai sétaút épül Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn

Forrás: Magyar Építők

 2018. április 26. 14:49

A csaknem 300 millió forintos beruházás keretében kialakítandó útvonalon a látogatók megismerkedhetnek a Sóstói erdő állat- és növényvilágával.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) százszázalékos támogatásával kialakítandó, 3 kilométer hosszú tanösvény az erdő szélén álló Ózoon Hoteltől az erdei tornapályán keresztül a Nyíregyházi Állatparkig vezet majd, séta közben a látogatók a kihelyezett tájékoztató és demonstrációs eszközök segítségével megismerkedhetnek Nyíregyháza legszebb természeti értékével. A sétaúton padokat, szalonnasütőhelyeket, esőbeállókat és erdei asztalokat telepítenek, a padok mellé hulladéktárolókat helyeznek ki. A sétány végén a Korányi Frigyes úti vasúti átjárón áthaladva lehet eljutni a Blaha Lujza sétány gyalogútjához és kerékpárútjához.

Az Ózoon Hotel, ahonnan a tanösvény indul

Fotó: magyarepitok.hu

A tervek szerint az állatpark mellett új gyalogút épül, a déli kerítésnél pedig új bejáratot alakítanak ki, amelyen belépve a látogatók – immár térítés ellenében – egy ökológiai utazáson vehetnek részt egy új, mintegy 4 kilométer hosszú sétaúton. A kihelyezett tájékoztató táblák segítségével megismerkedhetnek a Föld növény- és állatvilágával. A fejlesztés része egy új vizesblokk kialakítása. A beruházás várhatóan a nyár elején fejeződik be, a fejlesztés által érintett területeken a szolgáltatások zavartalanul működnek.