Kiemelkedő érdeklődés Magyarország iránt Csehország legnagyobb turisztikai szakvásárán

Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség

 2016. október 26. 15:15

Október 24-25. között sikerrel zajlott le Prágában a Czech Travel Market, Csehország legnagyobb turisztikai szakmai rendezvénye. Az MTÜ csehországi képviselete a vásár hivatalos kísérőrendezvényeként nagy érdeklődéssel kísért workshopra invitálta a cseh utazási szakma szereplőit.

Magyarország növekvő népszerűségét jól mutatja, hogy a vendégéjszakák száma alapján Csehország idén a 3. helyre jött fel a legfontosabb küldőországaink rangsorában.

2016-ban az előzetes statisztikai adatok alapján 180 915 cseh vendég közel 555 000 vendégéjszakát töltött el a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken, ez a vendégszám tekintetében 13,7 %-os, a vendégéjszakák esetében 17,1 százalékos növekedést jelent 2015 azonos időszakához képest. Az első nyolc hónapban tapasztalt jelentős vendégéjszaka bővülésnek köszönhetően Csehország már a 3. helyet foglalja el a legfontosabb küldőországok rangsorában.

 

A Magyarországra érkező cseh vendégek mintegy fele utazási iroda szolgáltatásait veszi igénybe, ezért továbbra is kiemelt fontosságú, hogy a cseh utazásszervezők naprakész információkkal rendelkezzenek a magyar kínálatról.

Az MTÜ kiemelt figyelmet fordít a cseh turisztikai szakmával való kapcsolatok építésére és ápolására, a magyar szolgáltatók kínálatának minél szélesebb körű megismertetésére, ennek jegyében került sor a Czech Travel Market kísérőrendezvényeként megtartott magyar workshopra is. A szakmai találkozón 25 magyar idegenforgalmi vállalkozás és közel 80 cseh szakember vett részt. A program kezdetén Szirányi András külképviselő bemutatta a magyarországi cseh beutazóforgalom eredményeit és a workshop magyar résztvevőit. Az előadást a résztvevők visszajelzései szerint intenzív és eredményes üzleti megbeszélések követték, a rendezvény végeztével a szakembereket magyar fogások és borok kóstolója várta.