Erdőfürdőt kínálnak a Sárvári Arborétumban

Forrás: turizmus.com

 2021. június 09. 11:50

Június közepétől vezetett erdőfürdő séták indulnak a Sárvári Arborétumban. Azok, akik tudatos érzékszervi gyakorlatok segítségével szeretnék befogadni a természet lecsendesítő, megnyugtató és immunerősítő hatását, a Tourinform Irodában tudnak jelentkezni a rendszeres programra.

Jó példaként a japán eredetű sinrin-yoku szolgál, a hatékony gyógyerőt pedig Sárvár város unikális természeti adottságai – a föld alatt rejtőző kétféle termálvíz, a több hektáros, parkokban, folyókban és tavakban gazdag terület, a tiszta levegő és az aktív pihenést szolgáló folyamatosan szépülő infrastruktúra - adják.

A rendszeres erdőfürdőzés hasznos kiegészítője lehet a gyógyvizes kezeléseknek

Fotó: Burkon Media / Molnár Arnold

A fürdőváros legújabb szolgáltatása, az erdőfürdő séta a tudatos egészségmegőrzésre törekvőket szólítja meg - tájékoztatta lapunkat a fürdőváros TDM-szervezete.

Hívhatjuk poszt-covid rehabilitációnak vagy erdei relaxációs gyakorlatnak, a lényeg a komfortzónából való kilépés, az örömteli elmerülés a fák szépségében és gyógyító energiáiban. Felgyorsult világunkban a hatékony feltöltődéshez mindenkinek szüksége van az elcsendesedésre, a lelassulásra, az itt és most felemelő pillanataira. Ehhez azonban manapság egészen szokatlan módszerekhez kell nyúlnunk - meg kell tanulnunk úgy látni, hallani, tapintani, ízlelni és érezni a fákat, ahogy eddig nem tettük - hangsúlyozza Mészáros Marianna, a sárvári erdőfürdő séták vezetője.

Mint mondja, az erdőfürdő módszertana meghökkentő, ám örömteli és jóleső tevékenység. Rá kell hangolódni, meg kell érezni a szépségét és gyakorolni kell. Hosszú távú jótékony hatásait igazából több órás erdőjárások alkalmával fejti ki.

Egy pár napos sárvári nyaralás alatt arra van lehetőség, hogy betekintést nyerjünk a módszer lényegébe és ösztönző tippeket kapjunk a további gyakorlásra. Sárváron ehhez a legjobb hely a Sárvári Arborétum, ahol több száz éves ősfák, tágra nyíló terek, a csend és a nyugalom teszik lehetővé azt, hogy páratlan élményben legyen része a programon résztvevőknek.

Ha az erdőfürdőzésünk után a termálvizes medencében folytatjuk a napot, megsokszorozhatjuk a hatásokat - hívja fel a figyelmet Mészáros Marianna.

Az arborétumi erdőfürdőzés mellett egyébként vezetett erdei élménytúra is indul június közepén. A 8-10 kilométeres körtúra során a vendégek felfedezhetik Sárvár zöld részeit, a KÉK-túra útvonalát, a Gyöngyös és a Rába mentét, a Várpark, a Kirándulóerdő és a Vadkert legszebb részeit és legnagyobb fáit.

A heti rendszerességgel induló vezetett túrákra a Tourinform Irodában és a www.sarvar.hu honlapon lehet jelentkezni.

Fotó: Burkon.Media / Molnár Arnold