Erdőtűz pusztít a török riviéra közelében

Szerző: Kaszás Fanni

Forrás: turizmus.com

 2021. július 28. 17:31

Antalya Manavgat tartományában több helyszínen is erdőtüzek törtek ki, melyek több tucat hektárnyi területet érintenek, öt települést pedig ki kellett üríteni. Manavgat polgármestere szerint az idegenforgalmi területeken nincs ok az aggodalomra.

A szomszédos tartományokból számos csapatot vezényeltek ki a szél segítségével terjedő lángok leküzdésére. A Yeniköy és Side környékén keletkezett tüzek oka egyelőre ismeretlen.

A Hürriyet Daily News tudósítása szerint egy repülőgép, 19 helikopter és 103 tűzoltóautó érkezett a térségbe a tüzet oltani, összesen 412 tűzoltóval, de a hatóságok szerint erőfeszítéseik a tűz megfékezésére egyelőre nem jártak sikerrel. Nagy erőfeszítések árán azonban a csapatoknak sikerült kordában tartaniuk az Antalya-Alanya autópályán lévő benzinkutak felé előrenyomuló tüzeket.

tuzmanavgat

A manavgati polgármester nyilatkozata szerint a tűz a térség tengerparttól távol eső pontján terjed, így az turisztikai területeken nincs ok az aggodalomra.

Fotó: Twitter/EHA News

Manavgat polgármestere, Şükrü Sözen a CNN Türk magántévének nyilatkozva elmondta, hogy a lángok elérték a lakott területeket is és sok ház és munkahely leégett. A Manavgat városközpontjára átterjedt tűz miatt a térség lakónegyedeit kiürítették.

Sözen elmondta, hogy a tűz a térség tengerparttól távol eső pontján található, így az idegenforgalmi területeken nincs ok az aggodalomra. Egyes források szerint azonban van olyan szálloda, ahonnan máshova szállították a nyaralókat.