Eredményesek az MTÜ aktivitásai az osztrák piacon

Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség

 2016. november 16. 16:30

A Nagy Magyar Turizmusnap (Großer Ungarn Tourismustag - GUT) elnevezésű bécsi üzleti rendezvényhez követő jelleggel kapcsolódva, november közepén 9 osztrák bloggerből és újságíróból álló médiacsapat ismerkedik a Balaton desztináció és környéke prémium kategóriás turisztikai szolgáltatásaival.

A neves szaklapok, napilapok, luxus életmódot népszerűsítő life style blogok képviselői három napon keresztül ismerkednek a nyugat-balatoni turisztikai attrakciókkal, fejlesztésekkel. Az újságírók látogatást tesznek a badacsonyi és somlói borvidék többszörös díjnyertes pincészeteiben és találkoznak balatoni „gasztroforradalom" jeles képviselőivel. Az MTÜ mostani tanulmányútjának célja, hogy a Balaton és környékét négy évszakos „ötcsillagos" célpontként ismertessék meg az igényes osztrák utazóközönséggel. A turisztikai ügynökség éves átlagban 35-40 sajtó- és tanulmányutat szervez Ausztriából, amelyek médiaértéke közel 1 millió euróra tehető. A médiaaktivitások, kapcsolódó rendezvények és kampányok idén is hatásosak voltak, a legfrissebb KSH adatok alapján ez év első kilenc hónapjában 3 százalékkal nőtt az osztrák vendégéjszakák száma a hazai szálláshelyeken, míg szeptember hónapban a bővülés meghaladta a 15 százalékot.

 

Különösen örvendetes növekedésről számolnak be a balatoni szálláshelyek, ahol a főszezon előtt kiemelt forgalomélénkítő kampányt folytatott az MTÜ a helyi szolgáltatókkal. A kiemelkedően jó forgalmat az MTÜ és a Hévízi Turisztikai Kft. összefogásával megvalósult tavaszi intenzív kampány-offenzíva alapozta meg, amelynek köszönhetően 300 city light plakát volt látható az osztrák nagyvárosok közterületein. Az online aktivitással és b2b akciókkal kiegészített promóció a "Magyarországon megélhető boldogság-pillanatok" headline alatt futottak.

„Ausztria lakosságarányosan Magyarország legnagyobb turisztikai küldőpiaca, az osztrák turisták költése alapján pedig a második legfontosabb forráspiacunk Németország után. Az elmúlt évtizedben megvalósult, eurómilliárdos nagyságrendű hazai turisztikai fejlesztések tovább fokozták a magyarországi turisztikai kínálat versenyképességét, amelyre folyamatosan fel kell hívnunk a potenciális osztrák célközönség figyelmét" – hangsúlyozta az újságírók előtt Kovács Balázs, az MTÜ bécsi irodájának vezetője. Az osztrák sajtóban megjelent turisztikai hírek itt elérhetők: http://at.gotohungary.com/uber-unser-land-geschrieben.