Érezd Szombathelyt! – többhetes programsorozat indul

Forrás: MTI, turizmus.com

 2020. augusztus 14. 14:55

Augusztus 19-től szeptember 20-ig tartó kulturális programsorozattal pótolja Szombathely a koronavírus-járvány miatt elmaradt nyári nagyrendezvényeket.

A koronavírus-járvány miatt idén törölni kellett Szombathely számos eseményét, többek között elmaradt a Savaria Nemzetközi Táncverseny, a Szentivánéji vigasságok, és nem rendezik meg a Savaria Történelmi Karnevált sem.

Augusztus 19. és szeptember 20. között többhetes programsorozatot indít el a város, amely a kulturális, turisztikai és művészeti szervezetek összefogásával kínál biztonságosan látogatható élményeket, megdolgoztatva érzékszerveinket: filmvetítéseket a szemnek, koncertélményeket a fülnek, gasztroprogramokat az ízlelőbimbóknak és képzőművészeti, kézműves eseményeket a manuális dolgok kedvelőinek. A legkisebbeket pedig két hétvégén játszóház és bábszínházi előadás várja.

Felvonulás a Savaria Történelmi Karneválon néhány évvel ezelőtt

Fotó: Szombathely Info/Facebook

Az ingyenes programsorozatot az Agora Szombathelyi Kulturális Központ, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft., a Savaria Szimfonikus Zenekar és a Mesebolt Bábszínház közös gondolkodása, valamint Szombathely önkormányzatának anyagi támogatása teszi lehetővé.

A Savaria Szimfonikus Zenekar augusztus 19-én a helyi Csónakázó-tó szigetén az államalapítás ünnepéhez is igazodva Beethoven István király-nyitányát adja majd elő a Savaria Szimfonikus Zenekar, ezen kívül népszerű klasszikusok, Weiner, Händel és Rossini műveinek részletei is szerepelnek a programban, de felcsendülnek Johann Strauss legismertebb dallamai is.
Az AGORA Szombathelyi Kulturális Központban tíz különböző helyszínen zajlanak majd a programok, egyebek között a mozi árkádsorában, a Történelmi Témaparkban, az Uránia udvarban, a Savaria Történelmi Karneválról ismert Zsidó udvarban, az AGORA Művelődési és Sportház udvarában és a Szimfónia Kávézó teraszán is lesznek események.
A kínálatban szerepel például augusztus 30-án Nika koncertje, szeptember 8-án az Energy Dance Team táncbemutatója, szeptember 11-én pedig úgynevezett "gasztromozit" rendeznek csokoládékóstolással egybekötött szabadtéri filmvetítéssel.