Érintse meg a felhőket a Bélai-Tátra téli meséjében!

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2023. január 18. 09:45

A Tátra északkeleti részén a bélai csúcsok havas szépsége csábít. A családi síparadicsomban sétálhat a fák lombkoronái között, élvezheti a felmelegítő termálvizet és csodálhatja Szlovákia föld alatti cseppkőbirodalmát.
A Bachleda-vögyben (Bachledova dolina) behavazott sípályák várják Önt a sí-színskála minden színével. A hegyoldalon levő apartmantól szinte csak egy ugrásra vannak a pályák. Az itteni síközpontok kínálata kedvez a rendezett „kordbársony“ felszínű pályák kedvelőinek, a mély porhóban való freeride rajongóinak és azoknak, akik a Szepesi-Magura (Spišská Magura) gerincén vezető sífutó pályát szeretnék kipróbálni. A legkisebbek kedvükre kihancúrozhatják magukat a gyerekvilágban és a szánkópályán, a snowraftingot vagy az esti korcsolyázást a kivilágított korcsolyapályán pedig az egész család élvezni fogja.

Mágikus varázsával elbűvöl a Bachledka lombkoronasétány. A pienini erdők közepén magasodó látványosság a földről a 32 méter magas sprirális alakban kanyarodó toronyba vezeti a látogatókat. Készüljön fel a tátrai kétezresekre nyíló csodás kilátásokra. Mit szólna egy kellemes hőlégballonos sétarepüléshez? Ne hagyja ki a hagyományos faházakat se, amelyek Zsgyár (Ždiar) falucskát tették ismertté. A legjobban lófogatos sétakocsikázás közben lehet bennük gyönyörködni.

A pienini erdők közepén magasodó 32 méteres toronyból lenyűgöző a kilátás

Fotó: © Bachledka Ski & Fun

A havas élményeket tökéletesen ellensúlyozza egy felmelegítő csobbanás a közeli Thermal park Vrbov termálvizében. Az ásványokkal telített vízben eltöltött időt a szíve és az ízületei is meghálálják. Bizonyított gyógyhatással bír a Bélai-barlang (Belianska jaskyňa) rendkívül tiszta levegője is. A barlang szinter vízesései és kiváló akusztikája lenyűgözi Önt, és a zenetermében meghallgatott koncertre még sokáig fog emlékezni. A havasi gyopárról elnevezett Plesnivec menedékházhoz (1290 méter tengerszint feletti magasság) vezető túra alatt kellemesen kiszellőztetheti a fejét. Ha jóban van a hótalpakkal, kövesse a zöld jelzést egészen a csillogó vízfelszínű Fehér-tóig (Biele pleso).

Keressen téli inspirációkat a www.slovakia.travel/hu weboldalon, és utazzon Szlovákiába!

Advertisement