Erős lesz a karácsonyi időszak a balatoni szálláshelyeken

Forrás: turizmus.com

 2023. december 13. 12:12

Sokan foglalnak szállást a karácsonyi időszakra a Balatonnál, Alsóörsön már van olyan szálloda, ahol 99 százalékos a foglaltság az ünnepek idejére.

Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke szerint a régió trendjei pont ugyanúgy alakulnak, mint ahogy azt a világ nagy utazási irodái látják más régiókban.

"A világon mindenhol, a megélhetési költségek növekedése ellenére, „egyre népszerűbb az élményvásárlás ajándékként. Sokan az utolsó pillanatokban szerveznek karácsonyi kiruccanást maguknak" – idézi a magyar szakember David Child, a Thomas Cook kommunikációs vezetőjének szavait.

Fekete Tamás szerint a hosszú, mozgalmas ősz után, sokan várják a jól megérdemelt szünetet családdal vagy család nélkül. Nekik különösen jó hír, hogy a teltházas helyek mellett, a nagyobb szállodákban és az apartmanházakban azért még találni megfelelő – ár -érték arányú szállást a Balatonon.

A szakember szerint a szállodai foglalások nagy számában az is közrejátszik, hogy számos olyan program található a régióban, amely segíti az ünnepekre hangolódást. Egyes programok nem csak az adventi időszakban, de még januárban is tartanak majd. Ilyen például Keszthely, ahol a karácsonyi vásár egészen január 9-ig tart nyitva.

Az Adventi időszakban több jótékonysági programot is szerveznek a régióban, több helyen ismét megszervezik az Egy csésze szeretet -elnevezésű programot, amelyben a gyermekeket szeretnék fogékonyabbá tenni a karitatív akciók iránt.

Ezzel párhuzamosan, Tihanyban tartják a Balaton egyik  legátfogóbb jótékonysági eseményét „Tőlünk szeretettel" néven, amelyben több mint tíz bolt, étterem, kávézó vesz részt.

A kampányban résztvevő vállalkozások december 14-ei bevételének 50%-át a Bakonyoszlopi Eszterházy György Gyermekotthon, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskolának ajánlják fel - tájékoztatott a Balatoni Turizmus Szövetség.

Figyelemfelhívó akcióból jut karácsony utánra is ebben a régióban. Ebben Füred Kapitány, a balatoni mesehős is részt vesz majd, akinek segítségével arra is  szeretnének rávilágítani, , hogy az egészen január 7-ig tartó téliszünet ideje alatt is érdemes a Balatonra látogatni legalább egy-egy napra azért, hogy a gyerekek friss levegőn, páratlan természeti szépségek között töltsék a szabadidejük egy részét.

Téli varázs Siófokon

Fotó: Facebook / Siófok Guide

Események, amelyek miatt érdemes Balatonra utazni az adventi időszakban:

Téli Varázs Siófokon // (2023. december 1-24.)

Adventi termelői napok // Hévíz (2023. december 2-3., 9-10., 16-17., 23., 30-31.)

Adventi Bornegyed // Badacsony (2023. december 2-16.)

Karácsonyváró Napok, // Tihany (2023. december 3-23., hétvégénként)

Keszthely karácsonyi vásár // 2023. december 3. - január 9.

VálaszTovábbítás