Erősödő magyar-grúz turisztikai kapcsolatok

Forrás: turizmus.com

 2014. december 07. 13:29

2014. november 19-21. között a Visegrádi Országok (V4) szlovák szervezésű turisztikai szakmai rendezvényén vett részt a Magyar Turizmus Zrt. moszkvai külképviselete Grúzia fővárosában, Tbilisziben.

Az eseményen jelen voltak a V4 országok moszkvai képviselői, illetve Dr. Gyebnár István, Magyarország Tbiliszi Nagykövetségének első beosztottja, konzulja, Rudolf Michalka, Szlovákia grúziai nagykövete és Monika Pasiorowska, a Lengyel Turisztikai Szervezet V4 koordinátora.

 

Az eseményt Szlovákia tbiliszi nagykövete nyitotta meg, aki beszédében kiemelte a V4-ek turizmus területén mutatott példaértékű együttműködését. Ezt követően általános, a V4 országokat bemutató prezentációt tartott Fábián Sándor, az MT Zrt. moszkvai képviseletvezetője, aki előadásában kitért arra is, hogy a Pocket Guide alkalmazás (www.pocketguideapp.com) V4 modulja 2015. május 31-ig ingyenesen elérhető. Majd az egyes országok képviselői tartották meg országprezentációjukat, végül pedig a V4-ek utazási irodái ismertették ajánlataikat. A szakemberek megbeszéléseket folytattak a helyi cégek képviselőivel is.

Az eseményeken a magyar részvétel ismételten erősnek bizonyult: a Robinson Tours, az 1000 út, illetve az Aktív Tours képviselte hazánk turisztikai kínálatát. A rendezvényen a helyi szakmai partnerek is szép számmal képviseltették magukat: Tbilisziben összesen 37 turisztikai vállalkozó hallgatta meg a Visegrádi Négyek előadásait. Magyarország és Grúzia jobb összeköttetését biztosítja a Wizz Air Budapest és Grúzia második legnagyobb városa, Kutaiszi között hetente közlekedő légi járata.