Esterházy-örökség operával fűszerezve

Forrás: turizmus.com

 2019. július 12. 17:02

A Szentmargitbányai Kőfejtő színpadán A varázsfuvolát láthatja a közönség az idei nyári szezonban. Az Anima Travel kétnapos utakat szervez az előadásokra.

Július 10-én újra premiert tartottak a Fertő tó melletti Szentmargitbánya UNESCO-világörökséghez tartozó kőfejtőjének szabadtéri színpadán.

Az Esterházy Alapítvány tulajdonában lévő helyszín egyedülálló kulisszát szolgáltat Mozart szerelemről és józan észről szóló meséjéhez, amelyet augusztus közepéig összesen 28 előadáson láthat a nagyközönség.

A Cornelius Obonya és Carolin Pienkos rendezőpáros először rendez Európa egyik legnagyobb szabadtéri színpadán. A nemzetközi produkcióban fiatal sztárénekesek lépnek fel, köztük magyar művészek is: az első udvarhölgy szerepében a 2017-es Virtuózok győztesét, Kristóf Rékát, a fiatal pap és az első őrtálló szerepében pedig Tarjányi Tamást hallhatjuk.

A többfordulós meghallgatás egyértelmű eredményeként idén a Budapest Filharmónia Társaság Zenekarát Karsten Januschke karmester vezényli. A koreográfus Farkas Katalin. Raimund Bauer színpadképében az eddigieknél is erősebben van jelen az előadásnak helyet adó kőfejtő, így egyesül a természet által teremtett valóság az emberivel.

A világörökségi helyszín nagy szerepet kap a színpadképben

Fotó: Armin Bardel

A Szentmargitbányai Kőfejtő nyári előadásaira – egyedüliként Magyarországon – évek óta komplex operautakat szervez az Anima Travel. Az Esterházy Alapítvánnyal együttműködésben kidolgozott kétnapos programok határon innen és túl az Esterházy család kultúrapártoló életének színhelyeit, illetve a barokk kor hangulatát őrző műemlékeket mutatják be Kismartontól Ruszton át Győrig.

Az utazás fénypontja a szentmargitbányai római kőfejtőben, Európa legnagyobb természetes szabadtéri színpadán rendezett grandiózus operaelőadás – idén A varázsfuvola – megtekintése.