Észak-Korea új turisztikai törvénnyel lendítené fel az ország turizmusát

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 31. 14:09

Észak-Korea szerdán új törvényt fogadott el a turisztikai ágazat újraélesztéséről és bővítéséről, ami azt jelenti, hogy elméletben az ország hamarosan felkészülhet a külföldi turisták beengedésére is - az utazásszervezők azonban csak részben optimisták.

Az ország gazdasága a koronavírus járvány idején, a három éves szigorú határzár idején tovább romlott, az állami média beszámolója az új idegenforgalmi törvényről azonban azt jelzi, hogy a kormány a gyengélkedő iparág újraélesztésére törekszik – írja az NK NEWS.

"A turizmusról szóló törvény részletesen kitér a belföldi turizmus újjáélesztésének és a nemzetközi turizmus egyidejű bővítésének kérdésére, a turisták kényelmének biztosítására és az ökológiai környezet proaktív védelmére" – jelentette a Koreai Központi Hírügynökség (KCNA).

Az állami média még nem hozta nyilvánosságra a törvény teljes szövegét vagy további részleteket, de az észak-koreai utazásokra szakosodott utazásszervezők részben optimisták voltak.

"Pozitív jel, hogy a turisztikai ágazatról tárgyalnak a parlamentben - vagyis arra számítanak, hogy a külföldi turisták hamarosan visszatérnek" – mondta Rowan Beard, a Young Pioneer Tours utazásszervezője, hozzátéve, hogy bizonytalan abban, hogyan fog működni az új törvény a gyakorlatban.

Az új turisztikai törvényről még nincs túl sok információ

Fotó: 123rf.com

 

Simon Cockerell, a Koryo Tours vezérigazgatója szerint a turizmus fellendítését célzó törvény jól hangzik, de a részletek egyelőre hiányosak.

"A turizmusra vonatkozó alaptörvény a gyakorlatban már régóta ugyanaz, és gyanítom, hogy a felsőbb hatalomnak nem sok oka lenne ennek megváltoztatására" – mondta. "Mégis, bármi, ami némi figyelmet irányít a turizmusra, üdvözlendő."

Hozzátette, az évek során különböző tervekről hallott a turizmus előmozdítására, de ezek nem tartalmazzák a korlátozások enyhítését vagy a turisták észak-koreai utazásának megkönnyítését.

Kapcsolódó cikkek