Észak-Magyarország egészségturisztikai nagyhatalom lehet

 2014. április 29. 16:09

Április 24-én közel 60 szakmai partner – turisztikai szolgáltatók, TDM menedzserek, utazási irodák és turisztikai szakértők – részvételével sikeres szakmai napot tartott a Magyar Turizmus Zrt. és az Észak-magyarországi Egészségturisztikai Klaszter Egerszalókon.

A Saliris Resort Hotelben megtartott szakmai nap üzenete a fogadóterület számára az volt, hogy Észak-Magyarország egészségturisztikai nagyhatalommá válhat, hiszen rendkívüli adottságokkal rendelkezik mind a gyógytényezők, mind az izgalmas turisztikai célterületek, mind az összefogást biztosító szervezetek területén.

Számos praktikus információ, jó példa került terítékre, mellyel már ebben a fázisban is erősíthető a turisztikai kínálat, az ajánlatok komplexebbé tehetők, felkészíthetők a szolgáltatók.

 

A szakmai előadók leszögezték: a régió turizmusában a magyar piac legalább annyira jelentős, mint a nemzetközi piacok. Belföldön az észak-magyarországi régió újrapozícionálását kívánják végrehajtani, a gyógyító és egészségtudatos hegyvidéki imázst pedig erősíteni szükséges. Nemzetközi viszonylatban érdemes a következetesen, kellő szakmaisággal átgondolt és előkészített kiállítási megjelenéseket előnyben részesíteni mind térségi, mind szolgáltatói szinten. A promóciós és értékesítési munkát az MT Zrt. Észak-magyarországi Regionális Marketing Igazgatósága és az Egészségturisztikai Klaszter is támogatja.

A résztvevők egyetértettek abban, hogy a közös munka folytatását minden regionális piaci szereplő szorgalmazza, így ősszel tovább folytatódhat az egészségturisztikai szakmai napok sorozata.

Képes összeállítás a rendezvényről megtekinthető az Eger TV honlapján, az alábbi linkre kattintva: http://www.tveger.hu/hirekreszlet.php?hir=8963