Észak-Magyarországot erősíti az ukrán piacon az MT Zrt.

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. december 10. 12:35

A Magyar Turizmus Zrt kijevi irodája az elmúlt hetekben kétszer mutatta be Magyarország hagyományos és új kínálatát Odesszában a régió utazási irodáinak. Az ukrán beutazó forgalom élénkítésének egyik eszköze Észak-Magyarország erőteljesebb ukrajnai népszerűsítése lehet.

Az első odesszai szemináriumot az Ukrajnai Nemzetközi Légitársaság (IUA/MAU) regionális képviseletével és a Robinson Toursszal, a másodikat az 1000 Út utazási irodával közösen rendezték. Az ukrán légitársaság üzemelteti az Odessza–Bécs járatot, amellyel az Ukrajnában már jól ismert Hévíz, illetve Nyugat-Dunántúl gyógyhelyei egyaránt könnyen elérhetők. A két szemináriumon több mint 80 utazási iroda képviselője vett részt.

Az első szemináriumon részt vett Kollár János kijevi magyar konzul, aki a schengeni vízumok beszerzésének feltételeiről, az ezzel kapcsolatos leggyakoribb kérdésekről, tévhitekről, valamint az odesszai vízumközpont működéséről tartott előadást.

Kabish Szvetlána, a Magyar Turizmus Zrt. kijevi képviseletének vezetője bemutatójában Magyarország egészségturisztikai lehetőségeire, a turisztikai újdonságokra, fejlesztésekre, valamint az aktuális téli programokra koncentrált. Elmondta: az ukrán válság miatti, tartós  forgalom-visszaesés ellensúlyozására a Magyar Turizmus Zrt kijevi irodája új megoldásokat keres, partnereivel együtt az egyik megoldást Észak-Magyarország erőteljesebb promóciójában látja.

 

Az észak-magyarországi turisztikai régióban az ukrán vendégforgalom nem csökkent. A régió városai, gyógyhelyei könnyen elérhetők az ukránok számára, valamint az ukrán turisták által kedvelt, bor- és gasztroturisztikai kínálat is bőséges. Az ukrán piaci szereplők információi szerint Észak-Magyarországot elsősorban Ukrajna nyugati részein ismerik és szeretik. Ezt a népszerűséget a Magyar Turizmus Zrt. kijevi irodája a déli, dél-keleti régiókra is igyekszik kiterjeszteni. Odessza Ukrajna déli régiójának központja, nagy vonzáskörzettel rendelkező város, így a külképviselet szakmai rendezvényeinek egyik legfontosabb helyszíne. A rendezvények részvevőinek visszajelzései egyértelműen tanúsítják, hogy az előadások, az új anyagok, prospektusok fontos segítséget jelentenek ebben a munkában.