Esztergom Vármúzeum GUIDE@HAND alkalmazással

Forrás: turizmus.com

 2015. május 14. 13:03

Már elérhető az Esztergom Vármúzeum GUIDE@HAND alkalmazása, amely az MTA SZTAKI és a MNM Esztergomi Vármúzeumának közös fejlesztéseként lehetővé teszi azt is, hogy az érdeklődő már az otthon kényelméből is megtervezhesse esztergomi utazását.

Az alkalmazás könnyen kezelhető menürendszerében tájékozódhat az érdeklődő az intézmények szolgáltatásairól, megközelíthetőségeiről, információkat kaphat időszaki kiállításaikról, rendezvényeikről.

A helyszínen a MNM Esztergomi Vármúzeum belépőjegyének megváltásakor egy kódot kap a látogató a jegy mellé, amely a Királyi Palota területén található extra információk elérésére szolgál. A kapott kódot a mobilalkalmazás főmenüjében található "További menüben" az "Aktiválás" almenüjébe kell beütni, ezt követően elérhetővé válnak a további tartalmak, történelmi érdekességek, szakmai anyagok, különleges középkori receptek, amiket akár a Vár udvaron egy padon ücsörögve, vagy a Várkávézóban egy finom kávé, üdítő elfogyasztása közben is elolvashat.

A kiállítás tereiben QR kódokkal ellátott tárgyak izgalmas történeteihez a QR kódok leolvasásával juthat hozzá. Ha valakinél nincs okostelefon, az sem jelent problémát, hiszen a múzeum táblagép kölcsönzést is lehetővé tesz látogatóinak.