ETC-jelentés: Nőtt Európa turizmusa

Forrás: turizmus.com

 2017. november 27. 16:18

A European Travel Commission (ETC) legfrissebb jelentése szerint 8 százalékkal nőtt Európa turizmusa az év első nyolc hónapjában az előző év azonos időszakához viszonyítva.

A várakozások nem voltak teljesen optimisták, hiszen a kontinenst több terrorista támadás is érte az elmúlt években. Ennek ellenére a tanulmányban vizsgált 34 országból 32-ben nőtt a beutazások száma. Nézzük a részleteket: divatos desztináció Izland, amit az is mutat, hogy 30 százalékos növekedést tudott elkönyvelni. Törökország is vonzó, itt 26 százalékkal nőtt a látogatók száma. Belgiumban a 2016 márciusában bekövetkezett terrortámadás ellenére is 12 százalékos volt a növekedés, sőt még Spanyolországban is 10 százalékkal emelkedett a látogatók száma, pedig ott frissebb az emlék: tavaly augusztusban érte terrortámadás.

Izlandon nőtt legjobban a beutazók száma

Izlandon nőtt legjobban a beutazók száma

Fotó: pixabay.com

A dél-európai desztinációk is egyre nagyobb részt hasítanak maguknak a piacból: a növekedés 19 százalékos Szlovéniában, ugyanakkora Szerbiában, 17 százalék Máltában és 15 százalék Cipruson. A jelentés szerint az emelkedés egyik oka az oroszok növekvő érdeklődése lehet, és amellett a kínai látogatók száma is 17 százalékra ugrott.

A teljes jelentés letölthető erről a linkről.