Étteremmel is bővül a majki turistaattrakció

Forrás: turizmus.com

 2018. július 13. 12:37

A cellaházakat, kápolnát és angolkertet is tartalmazó műemlékegyüttest a Fejér B.Á.L. és a WHB fejlesztik – írja a Magyar Építők.

Megkezdődik a majki Kamalduli Remeteség fejlesztésének második üteme: az építőipari, restaurátori, táj- és kertépítészeti feladatokat nettó 1,907 milliárd forintból végzik el. A Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. beruházása a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) támogatásával valósul meg.

Az Oroszlány-Majkpusztán található műemlékegyüttesben 17 cellaház, egy egykori jégverem, egy templomtorony, egy grotta kápolna és egy kripta található, melyek felújításra, illetve restaurálásra kerülnek, a cellaházak közti kerítésekkel együtt. Az épületek legnagyobb része a rekonstrukció után látogatható lesz.

A kamalduli szerzetesek lakóépületei

Fotó: turizmus.com

A helyszínen emellett létrehoznak egy 686 négyzetméteres fogadóépületet, melyben helyet kap majd információs pont, jegypénztár, ajándékbolt, étterem és kávézó is. Felépül továbbá egy 200 négyzetméteres kiszolgáló épület. A létesítmények fűtését megújuló energiával oldják meg.

A kertépítési munkák keretében helyreállításra kerül a több mint 8 ezer négyzetméteres barokk kert, a 15 ezer négyzetméteres angol kert egy része, a cellaházak kertjei, az előudvar, valamint a remeteség és a Majki-tó közti terület.