Európa a kínaiak kedvenc célpontjává vált

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 13. 09:49

Magyarország a tizedik legnépszerűbb úti cél a kínai turisták körében.

A légitársaságok fokozódó együttműködése újabb európai útvonalakat nyitott meg Kína és Európa között, az év első felében új járatok indultak Shenjang és Frankfurt (Lufthansa), Nanking és Helsinki (Finnair), Peking és Dublin (Hainan Airlines), Wuhan és London, Kanton és Róma, illetve Párizs (China Suthern Airlines), valamint Hongkong és Brüsszel (Cathay Pacific) és Csengdu és Zürich (Sichuan Airlines) között.

Egyebek között ez áll a kínai utazási szolgáltató, a Ctrip.com, a Kínai Turisztikai Akadémia és a Huayuan International Travel elemzésében.

Kínai turisták Párizsban

Fotó: turizmus.com

Az utazások számát megdobta a futball világbajnokság is, ami abból látszik, hogy a második negyedévben volt a legerősebb a forgalom: az előző év azonos időszakához képest több mint megkétszereződött a kínai turisták száma Európában, az első negyedévi adatnál pedig 94 százalékkal jöttek többen. Európa – Ázsia után – a második legnépszerűbb célpont a kínai utazók számára, 13 százalékos részesedéssel.

A legtöbb kínai turista csoportos utazáson vesz részt, de az egyéni utak száma is szaporodik, előbbinek 67 százalék az aránya.

A 10 legnépszerűbb európai úti cél 2018 első felében: Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország, az Egyesült Királyság, Svájc, Görögország, Csehország és Magyarország. A városok között Budapest a kilencedik helyen áll, Barcelonát is megelőzve, illetve sorrendben Párizs, Róma, Prága, Moszkva, a svájci Interlaken, Bécs, Firenze és Velence után. A legjobb turisztikai szolgáltatások toplistáján Magyarország a 20. ország Európában.

A legnagyobb növekedést Szerbia érte el, több mint megötszöröződött a kínai turisták látogatása, ami a vízumkönnyítéseknek köszönhető. A feljövő új csillag pedig Horvátország. Nyolc ország is könnyített a vízumkiadásán a kínai turisták számára: Oroszország, Fehéroroszország, Ukrajna, San-Marino és négy balkáni ország.

A kínaiak 24 százaléka a bevett Franciaország-Olaszország-Svájc útvonalat járja be, de Kelet-Európa is egyre érdekesebb számukra, és idén a foci világbajnokság is nagyon sokakat vonzott Oroszországba és a „szomszédos” Skandináviába.