Európa hét legjobb termálfürdője közül kettő magyarországi

Forrás: turizmus.com

 2023. január 13. 10:50

A brit Mirror napilap listát készített Európa hét legjobb termálfürdőjéről, amelyek közé a budapesti Széchenyi Gyógyfürdő és a Hévízi Tófürdő is felkerült.

Izlandon, Svájcban, Nagy-Britanniában, Franciaországban és Magyarországon találhatók a világ legmelegebb, leggőzősebb és legszebb termálfürdői – legalábbis a brit Mirror című napilap friss szubjektív összeállítása szerint. Az újság szerkesztői által összeállított hét fürdőt felsoroló listán nincsenek sorrendbe állítva a fürdők, mindegyik fürdő más és más tulajdonsága miatt érdemelte ki a helyét.

Hévíz esetében kiemelik, hogy ez a világ legnagyobb úszható termáltava, amelynek környezetét a tavirózsák és a tó melletti gondozott parkok is különlegessé teszik.

Az új-zélandi Frying Pan Lake méretében ugyan megelőzi a magyarországi termáltavat, azonban hőmérséklete túl meleg az úszáshoz.

A Hévízi-tó nyáron átlagosan 38 fokos, jótékony hatással bír elsősorban a reumás és a mozgásszervi betegségekben szenvedők számára

Fotó: heviz.hu

 

A másik megemlített magyar fürdő, a Széchenyi fürdő esetében kiemelik, hogy ez Európa legnagyobb és a világ harmadik legnagyobb gyógyfürdője. A fürdővel kapcsolatban leírják azt is, hogy neobarokk stílusban épült, továbbá hogy 21 medencével rendelkezik, amelyek közül 3 szabadtéri.

A listára felkerültek még görög, izlandi, angliai, francia és svájci fürdők, amelyeknek mindegyike valamilyen szempontból különleges.