Európa "legszebb rejtett drágakövei" közé választották Voloskót

Forrás: turizmus.com

 2021. július 21. 14:53

Az Opatijához (Abbázia) tartozó Voloskót Európa "legszebb rejtett drágakövei" közé választotta a European Best Destinations nevű szervezet, amelynek turisztikai portálja több mint hatmillió látogatót számlál.

A European Best Destinations (EBD – Európa Legjobb Úti Céljai) az idegenforgalom egyik vezető független szervezete, és Volosko az utazók testületének döntése alapján került be a rejtett drágaköveket tartalmazó válogatásba, akik a kontinensen több mint 280 úti cél közül választottak – tájékoztatott Opatija Város Idegenforgalmi Közössége.

 

A "tenger szíve" dobog a Kvarner-öböl eme halászfalujában. Volosko ízletes, friss halételeit és a tenger gyümölcseit kínáló éttermei kötelező látogatási célpontok. "Élvezni fogja a vendégszerető és autentikus légkört Volosko utcáin sétálva, miközben felfedezheti a művészek műtermeit és a művészeti galériákat, de a klapa-dalok, a jazz-zene és más kulturális és művészeti események varázslatos élményét is" – írja az EBD az Opatija mellett elhelyezkedő Voloskóról, amely Horvátország egyik legszebb úti célja és a wellness, a pihenés és a csokoládé szerelmeseinek menedéke.

Volosko mellett francia, belga, spanyol, brit, svéd és olasz turisztikai célpontok szerepelnek a "rejtett drágakövek" 10 úti célja között, melyek a következők:

  1. Menton, Franciaország
  2. Volosko, Horvátország
  3. Durbuy, Belgium
  4. Cies szigete, Galícia, Spanyolország
  5. Visby, Götland szigetén, Svédország
  6. Chioggia, Olaszország
  7. Antheor, Franciaország
  8. Alcala del Jucar, Spanyolország
  9. Port Meirion, Wales
  10. Baleal, Portugália

"Ez fontos elismerés Volosko számára, és nagyon lelkesítően hat a riviéránk népszerűsítésével kapcsolatos további munkánkra. A European Best Destinations az egyik legfontosabb idegenforgalmi tájékoztatót kiadó turisztikai szervezet, amelynek ajánlásait emberek milliói követik, és ezt olyan fontos médiumok is közvetítik, mint a Forbes és a Conde Nast Traveler, amely cikket is közölt Európa 'rejtett drágaköveiről' – mondta Suzi Petričić, Opatija Város Idegenforgalmi Közösségének igazgatója.

"Volosko védjegye a kiemelkedő gasztronómiai kínálat, a művészi lélek és az egyedi hangulat. Ez volt a sikeresen megvalósított európai projekt, a 'Feel & Taste' célja is, amely az opatijai hátországot és Voloskót mint új turisztikai terméket népszerűsítette, hangsúlyt fektetve az őshonos helyi alapanyagokra és a kulináris hagyományokra, a kulturális kreativitásra és arra a különleges élményre, amelyet Volosko kínál látogatóinak" – tette hozzá az igazgató.