Európa legszebb strandjai – a horvátok vezetnek

Forrás: turizmus.com

 2019. május 24. 11:03

Kezdődik a strandszezon, s a European Best Destinations máris közzétette a kontinens legszebb homokos strandjainak listáját. A dobogóra két horvát plázs is felkerült.

116 országból 32 ezren szavaztak az európai strandokra, s az első helyen egy horvátországi tengerparti üdülőhely végzett, amely szinte a mai napig titkos rejteknek számít. A dubrovniki tengerparton elterülő Pasjaca strand Popovićiban, egy kisvárosban található, meredek sziklák által övezve, a vize türkizkék.  A szavazásnál nemcsak a hely szépsége számított, hanem a tisztaság és az is, hogy itt még nincs overtourism.

Pasjačát minden ide utazó dicséri szépségéért, de mindenekelőtt az errefelé tapasztalható, ma már oly ritka nyugalmáért. Itt nincsenek zajos éttermek és bárok. Pasjača félórás autóútra fekszik Dubrovnik városától, és 10 percre a festői Cavtattól.

Dobogós lett a festői Nugal beach is Makarskán

Fotó: Maciej Czekajewski Shutterstock

Horvátország egy másik strandja is a legszebbek közé került: ez a makarskai Nugal strand, amely a harmadik helyen végzett, a második pedig a spanyolországi Nerja lett.

 

Európa további legjobbjai e lista szerint:

Porthminster Beach, Anglia, Szent Miklós-sziget, Montenegró, Cala Sa Boadella, Spanyolország, Drastis-fok, Görögország,  Saleccia, Korzika, Bestouan, Franciaország, Numana Alta Beach, Olaszország, Vlychos, Görögország, Mamaia, Románia, Bolonia, Spanyolország, Positano, Olaszország, Cala Pregonda, Spanyolország,  Bolata, Bulgária, Cala del Pi, Spanyolország.

Kapcsolódó cikkek