Európa legszebben feldíszített adventi városai között van Opatija

Forrás: turizmus.com

 2021. november 30. 18:32

A Legszebb Advent a tenger mellett, Advent Opatijában felkerült a „Best Christmas Lights” listájára, amely Európa legszebb karácsonyi díszekbe öltöztetett városait sorolja fel. A European Best Destinations pedig a híres európai nagyvárosok közé sorolva mutatta be az Advent Opatijában rendezvényt.

Opatija adventjének melegsége és varázsa már tavaly meghódította Európa és a világ szívét, de kivételes nyilvánosságot és népszerűséget is hozott a városnak számos médiában és kiadványban. Köztük van a Blanchere Illumination vállalat is, amely a gyönyörűen díszített Opatija fotóját is felvette katalógusába a világ olyan nagyvárosai mellé, mint New York, Amszterdam, Párizs, London, Budapest és mások.

Az advent ünnepe Opatijában és az egész régióban az egyik legfontosabb esemény

Fotó: Vasja Pinzovski

A több mint hatmillió látogatót számláló European Best Destinations portálon Opatija a „Best Christmas Lights” kategóriában olyan híres nagyvárosok között szerepel, mint Budapest, Ljubljana, London, Madrid, Monte Carlo, Moszkva, Nizza vagy Prága.

A fényűzően feldíszített utcák és terek, a jégpálya és a gyönyörű helyszíneken megtartott számos zenei és színpadi előadás csak egy kicsiny része a varázslatos adventnek Opatijában.

A karácsonyi dalok, a forralt bor és a forró csokoládé édes illata is hozzájárulnak ahhoz, hogy a látogatóknak igazán emlékezetes élményben legyen részük – állítja a European Best Destinations portálja, amely emlékeztet arra is, hogy decemberben Opatijában számos esemény a csokoládé köré épül.

Az advent ünnepe Opatijában és az egész régióban az egyik legfontosabb esemény, népszerűsége és jelentősége évről évre nő. Az ünnepi varázslat a város minden szegletében érezhető, hiszen több százezer lámpa és gyönyörű dekoráció varázsolja Opatiját mesés téli helyszínné.

Az ünnepi varázslat a város minden szegletében érezhető

Fotó: Vasja Pinzovski

„Fontosak a díjak és az elismerések, de ugyanennyire fontos számunkra minden vendégünk, látogatónk és városunk lakóinak  elégedettsége. Ez motivál minket, hogy évről évre magasabbra tegyük a mércét. Opatija adventjének népszerűsítése a külföldi közönség körében, és különösen adventi ünnepünk bemutatása a legnépszerűbb turisztikai portálon, amelyet 6 millió látogató követ, növeli Opatija vonzó célpontként való elismertségét a világ turisztikai térképén” – mondta Opatija város Idegenforgalmi Közösségének igazgatónője, Suzi Petričić.

A Legszebb Advent a tenger mellett rendezvényt november 26. és január 9. között tartják Opatija város Idegenforgalmi Közössége szervezésében.