Európa Sportfővárosa az Utazás Kiállításon

Forrás: turizmus.com

 2019. február 21. 19:17

400 négyzetméteres standon mutatja be az idei Utazás kiállításon kínálatát Budapest, Európa 2019-es Sportfővárosa.

Budapest a sport és a kultúra fellegvára tematikát állítja a középpontba az idei utazási vásáron. A 400 négyzetméteres impozáns stand megnyitóján köszöntőt mondott Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, Bán Teodóra, a BFTK ügyvezető igazgatója, valamint Kovács Ágnes olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszónő, Budapest kulturális és turisztikai nagykövete.

Ezután a 2019. évi kiemelt budapesti nemzetközi sportprogramokról sportszövetségi elnökök, sportszakmai vezetők adtak tájékoztatást. Nátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke mutatta be az április 21-28. között Budapesten megrendezendő Asztalitenisz VB-t. Mint elmondta, óriási érdeklődés kíséri az eseményt, a bérletek már mind egy szálig elfogytak.

Közös koccintás a stand megnyitóján

Fotó: turizmus.com

Imre Géza kétszeres olimpiai ezüstérmes, kétszeres olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok magyar párbajtőrvívó, a Magyar Vívó Szövetség képviseletében ismertette a július 15-23. között Budapesten megrendezendő Vívó VB részleteit. Kiemelte, hogy 1200 versenyző érkezik az eseményre a világ minden tájáról.

György Bence, az EMG 2019 Sport Kft. sajtófőnöke a július 29. – augusztus 7. közötti Európai Maccabi Játékokról beszélt. Az eseményre 3000 akkreditált résztvevő érkezik negyven országból. A viadalok többségét a Ludovika Campuson tartják meg, de a bringaversenyre Fejér megyében kerül sor.

Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabda Szövetség főtitkár az augusztus 23. – szeptember 8. közötti Női Röplabda EB-vel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat ismertette. Ez az első alkalom, hogy hazánk otthont adhat a versenynek, amelyen 24 csapat vesz részt.

Bretz Gyula, a Magyar Öttusa Szövetség elnöke a szeptember 3-9. közötti Öttusa VB-vel és a szeptember 7-9. közötti Laser run VB-vel kapcsolatban tájékoztatott.

Komáromi Tibor, a Magyar Birkózó Szövetség alelnöke az október 28. – november 5. közötti U23-as Birkózó VB-t mutatta be.

Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője a május 18-i női Bajnokok Ligája döntővel kapcsolatos tudnivalókat ismertette.

A főváros standjáról – ahol a kiállítás négy napja alatt szórakoztató, interaktív formában látnak vendégül élsportolókat, valamint a kiemelt sportesemények szövetségeinek képviselőit – folyamatosan közvetít az M4 sportcsatorna. A Budapest stand színpadán a sport mellett a kultúra is jelentős szerepet kap: a Zeneakadémia növendékei lépnek fel több alkalommal.